Foto ter illustratie. Foto: Bindkracht

Foto ter illustratie. Foto: Bindkracht

NIJMEGEN - Nijmeegse scholen in het voortgezet onderwijs gaan in zeven speelronden de strijd met elkaar aan om de Bindkrachtcup te winnen. Het voetbaltoernooi is niet op het veld, maar in de zaal. Teams zullen bestaan uit minimaal acht en maximaal twaalf personen. Waar en wanneer dit plaats zal vinden, is nog niet bekend.

De Bindkrachtcup is de beker die winnende school in ontvangst zal nemen. Het idee van het toernooi is ontstaan uit een sociaal project van Bindkracht10, een sociale werkorganisatie die zich inzet voor de mensen in Nijmegen. Het idee erachter is dat jongeren meer te doen hebben rondom oud en nieuw en daarbij ook minder overlast veroorzaken.

De poules zullen eerlijk ingedeeld worden op basis van leeftijd en klas waar iemand in zit. De competitie zal niet alleen uit voetballen bestaan. Teams die meedoen moeten tenminste twee keer een bijdrage leveren op school. Wat voor bijdrage dit is maakt niet uit, zolang deze maar positief is voor de school en voor de omgeving. Als hierbij een goede prestatie geleverd wordt, krijgt het team bonuspunten.

Iedere editie zal een eigen thema krijgen. Dit thema kan van alles zijn, maar zal wel aansluiten op wat jongeren bezighoudt. Hierover gaan ze met elkaar in gesprek en delen ze informatie en ervaringen met elkaar. Aanmelden kan op de site van de Bindkrachtcup.

Deel dit artikel