Het RN7 Regionieuws van maandag 19 september. Foto: RN7

Het RN7 Regionieuws van maandag 19 september. Foto: RN7

REGIO - De Polenherdenking in Driel, vluchtelingen in Wijchen, het steekincident op Plein 1944, een kattententoonstelling en de kermis. Dit is het RN7 Regionieuws van maandag 19 september 2022.

Polenherdenking

Jaarlijks wordt bij het monument op het Polenplein in Driel de inzet van de 1e Onafhankelijke Poolse Parachutisten Brigade herdacht. Op 21 september 1944 landden ruim 1000 parachutisten van deze brigade in Driel en omgeving om deel te nemen aan de slag om Arnhem. Hierbij vonden 94 parachutisten hun dood. Na twee afgeslankte herdenkingen tijdens de coronaperiode, stond het plein dit weekend weer helemaal vol.

Vluchtelingen Wijchen

De gemeente Wijchen gaat op een grasveld aan de Oude Klapstraat bij het centrum van Wijchen een tijdelijke woonlocatie realiseren voor Oekraïense vluchtelingen die nu nog in het voormalige gemeentekantoor opgevangen worden. De nieuwe locatie moet op 1 maart 2023 gereed zijn en blijft in eerste instantie vijf jaar staan. Omwonenden hebben er gemengde gevoelens over, zoals Daniëlle Dijkmans. Niet vanwege de komst van de vluchtelingen, maar omdat ze vindt dat de gemeente de bewoners te weinig erin betrekt.

Steekincident

Bij een steekpartij in het centrum van Nijmegen is zaterdag een 21-jarige man omgekomen. Het incident vond 's middags rond vier uur plaats op Plein ‘44. Men heeft nog tevergeefs geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Volgens de politie meldde zich korte tijd later een 17-jarige jongeman uit Nijmegen op het politiebureau. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Dat geldt ook voor een 23-jarige Nijmegenaar die zaterdagnacht is aangehouden. De aanleiding voor het steekincident is nog onduidelijk, aldus de politie, die nog verder onderzoek doet naar de toedracht.

Vergismoord

Maandag begon in Rotterdam de inhoudelijke strafzaak rondom de moord op klusjesman Mehmet Kiliçsoy. De 49-jarige man werd twee jaar geleden in Beuningen doodgeschoten, maar was niet het doelwit. Hierom wordt deze zaak ook wel de vergismoord genoemd. Zes mannen zijn als verdachte opgepakt. De zaak zal drie maanden in beslag nemen.

Deel dit artikel