Het weekoverzicht van week 37. Foto: RN7

Het weekoverzicht van week 37. Foto: RN7

REGIO - Politie zoekt getuigen van mishandeling in centrum Nijmegen, Druten en Wijchen willen horeca verduurzamen en eetcafé BliXem bestaat 25 jaar. Dit is het RN7 Regionieuws Weekoverzicht van week 37.

Getuigen gezocht

Deze week meldde de politie dat ze opzoek zijn naar twee jonge mannen die op de nacht van 16 op 17 juni in de Karrengas, in het centrum van Nijmegen, een man van 42 jaar oud van zijn fiets duwden en daarna mishandelden. Via het NPO-programma Opsporing Verzocht heeft de politie inmiddels beelden brijgegeven van het incident en de daders.

Wijchen tegen afval

‘Weet wat je achterlaat’. Dat is de nieuwe campagne van de gemeente Wijchen en de Dar om bewustwording te creëren over restafval. Vorig jaar werd er gemiddeld 111 kilo restafval per inwoner ingezameld. Wijchen scoort daarmee gemiddeld, vergeleken met andere gemeenten. Daar moet verandering in komen, vindt onder meer wethouder Van Bronkhorst.

Vector Of Memory

Nijmegen heeft afgelopen zaterdag een Vector Of Memory gekregen. Het herdenkingsteken is onderdeel van een route door Europa langs allerlei bijzondere plekken uit de Tweede Wereldoorlog. Deze vector staat onder stadsbrug De Oversteek; een locatie die natuurlijk niet mag ontbreken.

Schietincident

Na het schietincident van afgelopen maandag, op een auto in Nijmegen Noord, is de politie op zoek naar getuigen. Bij het incident schoot een 25-jarige man met donkere huidskleur, vanuit zijn witte Volkswagen Polo, op de auto achter hem, waar twee 20-jarige mannen uit Arnhem en een meisje van 17 uit Nijmegen in zaten. De schoten werden gelost nadat de bestuurder van de beschoten wagen bij een groen verkeerslicht claxonneerde, omdat de auto van de schutter voor hem stil bleef staan. De schutter had namelijk ruzie met een andere wagen naast hem. De politie is in het bijzonder op zoek naar de inzittenden van die bewuste auto. Het betreft een donkerkleurige wagen met Duits kenteken. Tips kunnen worden doorgegeven via het telefoonnummer 0900-8844.

Meer nieuws? Kijk ons RN7 Regionieuws Weekoverzicht, of onze website RN7.nl

Deel dit artikel