Het RN7 Regionieuws van vrijdag 16 september. Foto: RN7

Het RN7 Regionieuws van vrijdag 16 september. Foto: RN7

REGIO - 98-jarige veteraan terug in Nijmegen, nieuwe ideeën voor Molenhoekplein Valburg, kermis Wijchen van start en rolstoelvoetbal bij NEC. Dit is het RN7 Regionieuws van vrijdag 16 september.

Herdenken

Het komende weekend staat onze regio weer helemaal in het teken van herdenkingen aan de Tweede Wereldoorlog. Hiervoor komen ook jaarlijks de nodige veteranen naar ons land, hoewel deze groep vanwege hun leeftijd steeds kleiner wordt. Één van hen is de Amerikaan Clifford Stump. Hij is inmiddels al 98 jaar, maar is ook dit jaar weer naar Nijmegen gekomen. Als 20-jarige vocht hij onder anderen mee bij de verovering van de Waalbrug.

Molenhoekplein Valburg

De buitenruimte bij het Multifunctionele Centrum aan het Molenhoekplein in Valburg, moet nog steeds worden aangepakt. Het centrum werd in 2021 al opgeleverd, maar er was geen budget meer voor de omgeving. Overbetuwe heeft nu besloten om drie plannen uit te werken voor het Molenhoekplein. Er is alleen niet voldoende geld. De gemeente laat weten nog maar 330.00 euro beschikbaar te hebben en dat is sowieso te weinig om de buitenruimte aan te pakken. Na het uitwerken van de drie ontwerpen, is het aan de gemeenteraad om te beslissen hoeveel extra budget er wordt uitgegeven. De inrichting van de Molenstraat wordt hierbij meegenomen.

Kermis Wijchen

De kermis in Wijchen gaat weer van start. vrijdagavond om 19.00 uur zal de kermis officieel worden geopend door de burgemeester. De kermis is er tot dinsdag 20 september en is vanaf zaterdag elke dag van één tot middernacht geopend. Op zaterdag zal de kermis van één tot half drie wat rustiger zijn. Er is dan geen harde muziek, er zijn geen lichteffecten en de attracties doen het iets rustiger aan, speciaal voor de mensen die de kermis wel leuk vinden, maar niet van de dingen die daarbij komen kijken.

Rolstoelvoetbal

NEC heeft deze week haar eerste spelers voor E-voetbal vastgelegd. 8 Spelers die rolstoelafhankelijk zijn kunnen nu in een speciale elektrische rolstoel aan voetbal doen. Door de start van een E-voetbalteam gaat een droom in vervulling voor de 10-jarige Thijs.

Straatvraag

Het is vrijdag en dat betekent dat we de straat op gaan met een wekelijkse stelling. In het kader van de herdenkingen dit weekend, is de stelling van deze week: “Jongeren weten te weinig over de oorlog”. Verslaggever Joyce gaat de straat op en vraagt zich af: wat zegt het volk?

Deel dit artikel