Het RN7 Regionieuws. Foto: RN7

Het RN7 Regionieuws. Foto: RN7

REGIO - Zilveren jubileum voor de eerste maatschappelijke onderneming van Nederland, aandacht voor stofwisselingsziekte middels estafette en meer bekend over schietincident op auto. Dit is het RN7 Regionieuws van donderdag 15 september.

BliXem 25 jaar

Het Nijmeegse eetcafé BliXem bestaat 25 jaar. De maatschappelijke onderneming van Pluryn opende op 15 september 1977 haar deuren en was daarmee het allereerste arbeidsintegratie project voor mensen met een beperking in Nederland. Achter de schermen werd het afgelopen jaar hard gewerkt aan een allesomvattend jubileumboek over het bedrijf. Het eerste exemplaar werd donderdagmiddag uitgereikt aan burgemeester Bruls.

MITO-estafette

Volgend weekend start de MITO-estafette in Nijmegen. Hierbij wordt aandacht gevraagd voor energiestofwisselingsziekten. Vandaag brachten wij een bezoek aan Robin Lukassen. Hij lijdt hier zelf ook aan, en zal dan ook deelnemen aan deze estafette.

Politie schietpartij

Na het schietincident van afgelopen maandag, op een auto in Nijmegen Noord, is de politie op zoek naar getuigen. Bij het incident schoot een 25-jarige man met donkere huidskleur, vanuit zijn witte Volkswagen Polo, op de auto achter hem, waar twee 20-jarige mannen uit Arnhem en een meisje van 17 uit Nijmegen in zaten. De schoten werden gelost nadat de bestuurder van de beschoten wagen bij een groen verkeerslicht claxonneerde, omdat de auto van de schutter voor hem stil bleef staan. De schutter had namelijk ruzie met een andere wagen naast hem. De politie is in het bijzonder op zoek naar de inzittenden van die bewuste auto. Het betreft een donkerkleurige wagen met Duits kenteken. Tips kunnen worden doorgegeven via het telefoonnummer 0900-8844.

Voedselverspilling

Deze week is het de week tegen voedselverspilling. Bij ‘Trash’ure Taarten’ weten ze wel raad met etensrestjes. De banketbakkerij is misschien wel de meest duurzame en sociaalste banketbakkerij van Nederland. Zij maken namelijk taartjes van etensrestjes en leiden vluchtelingen op tot banketbakker. Bij de bakkerij worden vooral producten gebruikt die misvormd zijn of die koel of vriesschade gehad hebben. Ook werken ze samen met andere bedrijven om lekkere taartjes te maken van de etensrestjes.

Kunstnacht

Deze zaterdag vindt de 11e editie van de Kunstnacht plaats in Nijmegen. Voor het eerst in het bestaan, wordt dit evenement niet meer georganiseerd door stichting Kunstvat. Zij droegen na de vorige editie het stokje over aan een nieuwe organisator. Kunstnacht wordt nu georganiseerd door twee stichtingen. Enerzijds is dat ACBN, vooral bekend als de organisatie achter de Vierdaagsefeesten, en anderzijds door Stichting Hubert, die tevens een horecagelegenheid hebben in de wijk Nijmegen Goffert. Sinds de overname zijn er al een aantal merkbare veranderingen doorgevoerd, zoals bijvoorbeeld de naam van het evenement.

Meer nieuws? Ga naar RN7.nl

Deel dit artikel