Atleet. Foto: Pixabay

Atleet. Foto: Pixabay

WIJCHEN - Het Wijchense CDA maakt zich zorgen over de stijgende energierekeningen voor sportverenigingen. CDA-raadslid Feijke Dertiger vraagt daarom aan de gemeente of men de sportclubs kan ondersteunen. Zij is bang dat leden van de clubs gaan afhaken, omdat de contributie wordt verhoogd.

Het CDA vraagt zicht af hoe de sportverenigingen de prijsstijgingen verwerken. De Wijchense partij suggereert dat de prijsstijgingen wellicht worden doorbelast aan de leden, "met als gevolg dat zij de contributie niet meer kunnen betalen", zo valt te lezen in het persbericht dat het CDA woensdag heeft verspreid.

Inflatie hoger dan ooit

Volgens het CDA hebben veel mensen zelf al te maken met hoge energietarieven en hogere kosten voor levensonderhoud door de zeldzaam hoge inflatie. "Als daar dan nog hogere contributies bijkomen voor lidmaatschappen, dan is dat voor veel gezinnen niet meer op te brengen. Juist in deze tijd dat we sporten en gezondheid van groot belang achten voor ons welzijn."

CDA-raadlid Feijke Dertiger stelt vragen als: "In hoeverre kan de gemeente onderzoeken hoe ze de verenigingen nog beter kan helpen om de hoge energiekosten zoveel als mogelijk te beperken?", en "Indien onze inwoners toch te maken krijgen met hogere contributies, wat voor mogelijkheden heeft de gemeente dan om mensen te helpen die dit niet kunnen betalen, zodat zij en hun kinderen kunnen blijven sporten?"

Het is nog onduidelijk wanneer de gemeente antwoorden geeft op de vragen.

Deel dit artikel