Jasper Cillessen. Foto: John Beckmann / RN7

Jasper Cillessen. Foto: John Beckmann / RN7

NIJMEGEN - De transfer werd maandag definitief door NEC wereldkundig gemaakt en dinsdagochtend werd Jasper Cillessen gepresenteerd. De 33-jarige doelman tekent voor drie jaar bij NEC. De club waar het voor hem allemaal begon.

Cillessen debuteerde in 2010 thuis tegen sc Heerenveen. De wedstrijd eindigde in 2-2 en Cillessen werd verkozen tot 'man of te match'. Later verkaste de keeper voor een recordbedrag naar Ajax waar hij drie keer kampioen van Nederland werd. In 2016 tekende hij bij zijn droomclub FC Barcelona. Hij werd tweede keeper achter Marc-André ter Stegen. Later vertrok hij naar Valencia, maar daar kon Cillessen geen potten breken.

De keeper is blij om weer bij NEC te zijn. Hij liet zich na gesprekken met Marcel Boekhoorn overhalen om terug te keren. Cillessen heeft nog de ambitie om te keepen op het WK in Qater later dit jaar. Mensen zetten hun vraagtekens daarbij, maar dat vindt hij niet erg. ''Er zijn vaker vraagtekens bij mij gezet, dus dat maakt me niks uit'', lacht Cillessen. ''Ik wil gewoon gaan genieten en presteren in de Goffert.''

Bekijk hier het interview met Jasper Cillessen:

Deel dit artikel