Jasper Cillessen op de training van NEC. Foto: Orange Pictures

Jasper Cillessen op de training van NEC. Foto: Orange Pictures

NIJMEGEN - Doelman Jasper Cillessen komt vol ambitie naar NEC. "Europees voetbal is mijn doelstelling", laat hij dinsdag onomwonden weten.

"Dit is thuiskomen", geniet hij. "Ik hoop een betere keeper te zijn geworden in het buitenland. Ik ben gegroeid. Ik ben 33, dat speelt ook wel mee, en blij dat Lasse (Schöne, red.) er nog zit. Daardoor ben ik niet de oudste."

Europees voetbal

Cillessen werd door NEC-financier Marcel Boekhoorn overgehaald om terug te komen naar Nijmegen: "Hij kwam naar Valencia om te lunchen met mij. We hebben een hele leuke middag gehad. Daarna was het voor mij duidelijk wat hij wil: we willen omhoog en om Europees voetbal gaan strijden."

"Toch heeft het wat langer geduurd, omdat Valencia een partij was. Dat is opgelost. Heerlijk. Dat geeft me wel de nodige rust. Het liep wat hoger op dan ik had gewild. Dat maakt het vervelend. Maar goed, zand erover", kijkt de keeper terug op de strubbelingen met zijn oude club.

'Op de fiets naar de club'

Cillessen hoeft niet ingrijpend te verhuizen: "Ik heb nog een appartement in Nijmegen. Mijn vaste plekkie. En af en toe naar Groesbeek. Daar woont mijn broer met twee kleintjes. Dat geeft extra energie."

Aan reistijd naar de club zal de international niet veel tijd kwijt zijn: "Ik ga op de fiets naar de club. Ik kan zelfs wandelen. Dat komt goed."

Deel dit artikel