Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. Foto: RN7

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. Foto: RN7

ELST - Dat de organisatie maatregelen zou nemen vanwege de hitte, was voor iedereen al duidelijk. Maar de complete afgelasting van de Dag van Elst kwam voor burgemeester van Overbetuwe Patricia Hoytink-Roubos toch nog onverwacht. “Ik had rekening gehouden met inkorten, eerder starten, dat soort maatregelen. Dus toen ik dat telefoontje kreeg was het wel een domper. Maar ik weet ook dat de Stichting dit besluit niet lichtvaardig heeft genomen. Het kon gewoon niet anders.”

Elst was al blauw gekleurd, de kleur van de eerste Vierdaagse dag. De blauwe vlaggen laat de gemeente hangen, maar maandagochtend werd wel het podium voor het gemeentehuis al afgebroken. “Het is heel sneu,” verzucht Hoytink-Roubos, “voor al die ondernemers, verenigingen al die vrijwilligers, die er zo druk mee zijn geweest.”

Er zullen nu ongetwijfeld duizenden ijsjes en liters limonade overblijven. De burgemeester: “Daarom zou ik onze inwoners, en ook toeristen, wille oproepen: als je dan toch dat ijsje wilt halen, doe dat dan vooral ook morgen, om nog een beetje steun te bieden. Ik zal dat in elk geval zelf wel doen.”

Dan maar weer hopen op volgend jaar. “2019 begint nu wel heel ver weg te raken. Ik ga ervan uit dat we volgend jaar dan toch écht weer een Blauwe Dinsdag is.”

Deel dit artikel