Het Festival Down The Rabbit Hole in 2018 (nog even wachten dus). Foto: RN7; Carmen Lumbreras

Het Festival Down The Rabbit Hole in 2018 (nog even wachten dus). Foto: RN7; Carmen Lumbreras

REGIO - Regen of zonneschijn: dit weekend is er weer van alles te doen in onze regio. Wij hebben de leukste evenementen voor je op een rij gezet.

Gemeente Beuningen

In deze gemeente staat het weekend vol met mooie gedichten, verrassende ‘juweeltjes’ en een spannende excursie. Op zaterdag is er ‘t Rommelcamp in Ewijk. Dit is een rommelmarkt mét kleedjesmarkt en meerdere optredens. Het begint om 11.00 en eindigt om 16.00 uur.

Theater Over & Weer speelt dit weekend hun jaarlijkse buitenvoorstelling. Onder begeleiding van een gids, wandel je van scene naar scene. "Het Steenovenvolk" is een samenwerking tussen verschillende muziek-, toneel-, dans en historische verenigingen uit de streek en vertelt het verhaal van de 'paupers' van het werkvolk die slecht betaald kregen en hard moesten werken in de steenovens. De voorstelling is vooralsnog uitverkocht.

Op zondag vindt de achtste editie van 'Dichters in de Tuin' plaats. In de tuin van De Nieuwe Gang in Beuningen treden tussen 13.00 en 17.00 uur twaalf Nederlandse en Vlaamse dichters op. Kaarten zijn nog online te bestellen bij Poeziëcentrum Nederland.

In Weurt begint de zomer zondag muzikaal met het Summerfestival 'Our Choice'. Van 14.30 tot 16.30 uur ben je welkom in De Kloosterhof; de entree is gratis.

Gemeente Druten

Een kermis, een feesttent, NK Combine, Crazy- en Truckcross, een kofferbakverkoop én muziek: wat hebben deze dingen met elkaar te maken? Ze zijn allemaal te vinden tijdens het 'Oafers Weekend'! Dit evenement is een samenwerkingsverband tussen KPJ Afferden en Muziekvereniging Eendracht Afferden. Jaarlijks zetten diverse vrijwilligers zich in om een mooi weekend voor jong en oud in het dorp neer te zetten. De verschillende evenementen worden op verschillende locaties gevierd. Alle informatie is te vinden op de website van de organisatie.

Liever iets rustigers? Dan is er de 'Rommelroute Puiflijk'. Zo’n vijftig adressen in Puiflijk en Druten-Zuid verkopen die dag tussen 11.00 en 16.00 uur tweedehands spullen vanuit de eigen garage, oprit of tuin.

Gemeente Nijmegen

In het Julianapark is er een bierfestival. Er zijn meer dan 200 speciaalbieren verkrijgbaar die onder het genot van live muziek geproefd kunnen worden. Avid Bergström, een internationaal & bekende biersommelier, verzorgt een aantal workshops. Het festival start om 13.00 uur en duurt op zaterdag tot 23.59 uur en op zondag 21.00 uur. Er zijn alleen nog maar kaarten voor zondag verkrijgbaar.

In De Vereeniging staat de 'Swing Reunion Party 8' op het programma: een ouderwets avondje swingen voor de dansliefhebbers en oude rockers onder ons. Naast de muziek, is er ook de broodjesbar en tafelvoetbal. Het start om 21.00 uur en gaat door tot in de vroege uurtjes (04.00 uur). Kaarten zijn nog te koop voor het bedrag van 22,50 euro, exclusief fees.

De Camp queer editie van FOEF x WIEBERT is een avondvullend programma met frisse dj’s, verleidende optredens en gepassioneerde kunst voornamelijk door en voor queers. Het start om 19.00 uur bij Hubert in Hal 1 en duurt tot 01.00 uur. Er zijn nog tickets beschikbaar.

Iets minder muzikaal klinkt de Thiemeloods Zomermarkt op zondag, maar niets is minder waar. Tussen de rommelmarkt, vind je een heuze vinylmarkt en Tom Blomberg geeft 's avonds ook acte de présence met zijn wereldberoemde Popquiz (alleen dit is al de moeite waard van het gaan). De Thiemeloods Spullenmarkt begint om 10.00 en duurt tot 17.00 uur. Quizmaster Tom start om 19.00 uur. Voor beide events zijn nog tickets verkrijgbaar.

Gemeente Overbetuwe

Een echte Luikse Markt in het midden van Elst, dat is wat Carnavals Vereniging 'Zet ‘m Op' op zondag op de planning heeft staan. Vanaf 10.00 uur is het snuffelen op de 240 (!) kramen met antiek, curosia en tweedehandse spullen. Er zijn negen zones vanaf de Grote Kerk tot Cafetaria Van Burk waar tot 17.00 uur naar hartelust geshopt kan worden.

Het Romeinse Veld in Elst is zaterdag gereserveerd voor volleyballers. Dan vindt de zesde editie van het Groot Gemini Grastoernooi plaats. Teams spelen 4 tegen 4, en inschrijven kan tot en met vrijdag via de website van volleybalvereniging Gemini. Het toernooi begint om 9.00 uur.

Voor oude auto's en oldtimers is Valburg zondag 'the place to be'. Van 09.00 tot 20.00 uur vindt aan de Molenhoekplein de 26 OTV Oldtimer Treffen plaats.

Gemeente Wijchen

Ook dit jaar is Ruïne Theater weer present. Op deze vrijdag, zaterdag en zondag en de week erop op vrijdag, zaterdag en zondag, is Batenburg weer de scene van prachtige sprookjesachtige voorstelling. Dit buitentheater ligt op de ruïnes van Kasteel Batenburg. Het spelers uit het stuk hebben verdacht veel weg de huidige personen in het Koningshuis en er is ook een minister-president aanwezig die overal doorheen fietst.

Het is al een paar dagen aan de gang en als je in Wijchen woont, kun je het niet gemist hebben: het Zomerfestival. Tot en met zondag in de kasteeltuin van Wijchen - midden in het centrum - staan meerdere activiteiten op de planning. Het festivalterrein is deels gratis toegankelijk en zal deels alleen te betreden zijn op vertoon van een geldig ticket. Het festival vindt voornamelijk plaats in de openlucht, maar zal ook deels overdekt zijn met tenten. Naast de heerlijke natte versnaperingen, zijn er ook enkele foodtrucks aanwezig zijn voor de lekkere trek.

Deel dit artikel