Lead Image 1:
Lead image TXT 1: De vriend van Shagol liep overal op zijn lichaam schaafwonden op. Foto: Eigen foto
Het slachtoffer heeft zijn knie verbrijzeld. Foto: Politie Arnhem-Zuid/Eigen foto

Het slachtoffer heeft zijn knie verbrijzeld. Foto: Politie Arnhem-Zuid/Eigen foto

ARNHEM - In Arnhem is zondag een man ernstig gewond geraakt toen hij van zijn snorfiets werd getrapt. Dat gebeurde ‘uit het niets’, vertelt zijn vriendin Shagol aan Omroep Gelderland. “Hij heeft zijn knie verbrijzeld, zijn hoofd ligt open, zijn schouder is kapot. We willen heel graag dat de daders gepakt worden.”

Het incident gebeurde afgelopen zondag rond 17.45 uur op de Andrej Sacharovbrug, ook wel bekend als de Pleijbrug. “Mijn vriend en ik reden allebei op onze scooter in de richting van Arnhem-Zuid, toen twee mannen ons tegemoet kwamen. Eén van hen trapte uit het niets recht op het stuur van mijn vriend”, vertelt Shagol.

Ernstige verwondingen

Hij viel hard op de grond, met alle gevolgen van dien. “Hij ligt nu op een medisch bed, kan niks meer. Hij heeft 24 uur per dag zorg nodig en wacht op een operatie. Volgens de orthopeed kan het zes maanden duren voor hij weer op zijn benen kan staan.”

De vriend van Shagol liep overal op zijn lichaam schaafwonden op. - Foto: Eigen foto

Het slachtoffer heeft volgens zijn vriendin ook al nachten niet geslapen. “Als ik mijn ogen dicht doe, komt alles weer naar voren, zegt hij.”

1000 euro voor gouden tip

Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Die is nu op zoek naar getuigen. Er wordt gezocht naar iemand van 30 tot 35 jaar die op een olijfgroene snorfiets reed. Volgens Shagol reed hij samen met iemand op een zwarte retroscooter.

Het was op het moment van het incident erg druk op de brug, meldt de politie. De wedstrijd van Vitesse tegen Ajax in stadion GelreDome was net afgelopen. Shagol en haar vriend hebben nog hoop dat de daders gepakt worden. “We willen 1000 euro beloning geven aan diegene die ons kan helpen.”

Het is echt zinloos geweld

Wie meer weet over het incident, kan contact opnemen met de politie. Die neemt de zaak serieus. "Het gaat hier om een zware mishandeling. Het slachtoffer moest worden overgebracht naar het ziekenhuis", zegt een woordvoerder.

Shagol: “We hopen dat mensen die iets hebben gezien of dashcambeelden hebben ons willen helpen. Het is echt verschrikkelijk wat er gebeurd is, er was geen enkele reden voor. Zinloos geweld.”

Deel dit artikel