Gedecoreerden met burgemeester Hoytink-Roubos bij de Grote Kerk. Foto: Gemeente Overbetuwe

Gedecoreerden met burgemeester Hoytink-Roubos bij de Grote Kerk. Foto: Gemeente Overbetuwe

ELST/HETEREN - Negen inwoners van de gemeente Overbetuwe zijn dinsdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Eén inwoner is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

Die Ridder is Sandra Hessing-Klaassen (73) uit Zetten. Zij kreeg de onderscheiding niet uit handen van burgemeester Patricia Hoytink-Roubos, maar op het Ministerie van Defensie. Ze is dan ook voorzitter van de Vereniging voor Ex- en Actief dienende Vrouwelijke Militairender Koninklijke Marine. Ook op andere manieren zet mevrouw Hessing-Klaassen zich in voor de gemeenschap. Zo is ze voorzitter van Protestants Kerkkoor Procanti en doet ze vrijwilligerswerk voor Stichting Vier Het Leven, die culturele activiteiten voor ouderen organiseert.

De andere negen gedecoreerden werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Geraldine Bosveld-Jansen (63) kreeg die onderscheiding bij haar thuis in Heteren, uit handen van burgemeester Hoytink-Roubos. Acht anderen waren met een smoes naar de Grote Kerk in Elst meegenomen, en kregen hun onderscheiding daar van de burgemeester. Het gaat om de heer Arend Jan Abbink (71) uit Elst, mevrouw Dorien Avranci-Degen (60) uit Valburg, mevrouw Eja Hoencamp-Hardemann (63) uit Heteren, mevrouw Dini Huijbers-Budding (76) uit Slijk-Ewijk, de heer Frits van Ommeren (84) uit Elst, mevrouw Ceciel Reith-Ten Dam uit Elst, de heer Hans Wagenaar (71) uit Elst en de heer Frits van Zadelhoff (63) uit Elst.

Deel dit artikel