Goffertrellen. Foto: RN7

Goffertrellen. Foto: RN7

ZUTPHEN - De eerste zeven relschoppers van de Goffertrellen hoorden dinsdag hun straf van de politierechter. De rechtbank in Zutphen legde taak- en celstraffen op. De relschoppers waren betrokken bij de rellen in het Goffertpark na de wedstrijd NEC-Vitesse.

Tekst gaat verder onder de video:

[youtube:https://youtu.be/k5g66Q4QY1s]

Het betrof snelrecht, dus deed de rechter direct uitspraak. De eerste, een 47-jarige Nijmegenaar, kreeg een celstraf van 30 dagen waarvan 15 voorwaardelijk, en een boete van 200 euro. Hij sloeg een steward, en gooide met dranghekken.

Twee mannen uit Afferden (20) en Wijchen (46) kregen dezelfde straf: twee maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, en een taakstraf van 120 uur.

Een 30-jarige Nijmegenaar kreeg zes maanden celstraf. Hij had eerder al een stadionverbod. De derby was de eerste wedstrijd die hij weer bezocht.

De zaak van een 19-jarige Westervoorter werd aangehouden, omdat aanvullend onderzoek nodig is. Ook de zaak tegen een 20-jarige man uit Elst is nog niet afgesloten, omdat hij volgens zijn advocaat in het jeugdrecht moet worden berecht.

Een Nijmegenaar van 30 werd vrijgesproken. Volgens de rechter kon niet overtuigend bewezen worden dat zijn identiteit overeenkwam met de man op camerabeelden.

In totaal werden 22 relschoppers opgepakt. Later deze maand komen de anderen voor de rechter.

Deel dit artikel