De politie doet onderzoek na de schietpartij in de Kervelstraat. Foto: Omroep Gelderland

De politie doet onderzoek na de schietpartij in de Kervelstraat. Foto: Omroep Gelderland

APELDOORN - De schietpartij aan de Kervelstraat in Apeldoorn, waarbij in de nacht van woensdag op donderdag een dode viel, houdt mogelijk verband met een drugsdeal. Dat zegt een buurvrouw, die claimt dat er zeker vier schoten zijn gelost. De vrouw zegt zeker te weten dat in het pand vaker drugsdealers zijn geweest.

De vrouw woont tegenover het huis waar de schoten vielen. "Ik sliep, mijn man stapte zijn bed uit en ging naar het raam. Toen is hij naar beneden gegaan en heeft gekeken. De hele straat stond buiten", vertelt de vrouw. De politie zette 's nachts de straat af en is een onderzoek gestart. Mensen in de buurt die bewakingscamera's hebben, wordt gevraagd de beelden te delen. Het onderzoek in de straat heeft de hele nacht geduurd.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

[video:7427203]

'Er zitten drugsdealers tussen'

De overbuurvrouw zegt dat het gaat om een pand dat wordt verhuurd aan meerdere mensen. "Ik weet niet hoeveel mensen er nu wonen. Maar er zitten drugsdealers tussen, dat weet ik zeker. Dat weten we allemaal hier in de straat. Een buurman, een oud-politieman, neemt al maanden kentekens op van auto's die daar stoppen. De motor blijft aan, ze staan een poosje te wachten en hup, daar gaan ze weer. Dat zijn dingen die kennelijk bij het tegenwoordige leven horen."

'Geen drugspand'

Van een drugspand wil de vrouw niet spreken. "Nee", zegt ze resoluut. "Er zit soms een enkeling die drugs handelt, maar we zien het hier in de buurt zeker niet als drugspand." Ook de politie wil niet bevestigen dat het zou gaan om een drugsdeal. Wel worden deze geruchten meegenomen in het politieonderzoek.

De buurvrouw vindt het vreselijk dat er nu iemand is overleden. Toch blijft ze er nuchter onder. "Ja, in die wereld gebeurt dat. Dat is toch zo? Verder is het een prima buurt, maar dit is wel een beetje gevaarlijker. Dit hebben we nog niet gehad."

'Ik had wel gehoopt dat hij het zou overleven'

Een vrouw die naast het betrokken pand woont, schrok vannacht wakker: "Ik hoorde op een geven moment harde knallen. Daar schrok ik wakker van en toen werd er geschreeuwd. Ik hoorde allemaal zinnen als Bel de politie. Hij bloedt dood. Help, help, help. Ik schrok daar wel heel erg van. Het is toch je buurman, het gebeurt in je eigen straat en ik zag hem nog wel in een ambulance gaan vannacht, dus ik had wel gehoopt dat hij zou overleven."

Of er drugs gedeald zou worden weet de buurvrouw niet zeker. Ze noemt het niet direct een drugspand: "Ik weet wel dat er wel eens wiet gerookt werd, dat rook ik dan wel als ik in de tuin zat. En soms zie je wel eens auto's voorbijrijden, maar wat er dan gebeurt, dat weet je natuurlijk niet."

'Een rustige, kindvriendelijke buurt'

Een andere buurtbewoner heeft niets meegekregen van de nachtelijke schotenwisseling: "Ik schrik daar toch wel iets van. Het is namelijk een rustige, kindvriendelijke wijk. Eigenlijk nooit wat op aan te merken." Hij weet nog wel dat in september de politie ook al in de Kervelstraat moest opdraven. Toen zou een man met een mes op een balkon hebben gestaan. Politieagenten overmeesterden hem toen en droegen de man over aan een zorginstelling.

Politie zoekt getuigen

De politie bevestigt dat het dodelijk slachtoffer een bewoner is van het huis in de Kervelstraat waar de schoten vielen. Een politiewoordvoerder liet donderdagochtend weten dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht. "We zijn een TGO gestart (Team Grootschalige Opsporing) en zijn op zoek naar de dader. Als mensen meer informatie hebben, iets gezien of gehoord hebben in de nacht van woensdag op donderdag rond 01.00 uur, horen we dat graag. Denk hierbij ook aan camerabeelden van bewakingscamera’s of videodeurbellen."

Zie ook: Dode bij schietpartij in Apeldoorn, mogelijk meerdere keren geschoten

Deel dit artikel