Lasse Schöne: "Dát zijn de wedstrijden, je ziet hoe het hier leeft" - RN7

Schöne tijdens de wedstrijd tegen Willem II eerder dit jaar Foto: Rob Koppers

Schöne tijdens de wedstrijd tegen Willem II eerder dit jaar Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - De Deense middenvelder Lasse Schöne is zich met NEC aan het voorbereiden op de wedstrijd van zondag tegen Vitesse. De supporters hebben vier jaar op de Gelderse derby gewacht, maar voor Schöne is het alweer ruim negen jaar geleden dat hij zijn laatste Gelderse derby speelde. Hij kan het zich nog goed kan herinneren.

NEC speelde toen in het seizoen 2011/2012 in de play-offs voor Europees voetbal twee keer tegen de aartsrivaal: “Ik weet die sfeer nog… Dat was echt bijzonder” vertelt Schöne, “Die tweede wedstrijd, daar gaan we het niet over hebben,” voegt hij daaraan toe. Zijn eerste derby in rood-groen-zwart kan hij zich moeilijker herinneren, dat was een 3-1 overwinning in 2008.

Tekst gaat verder onder video:

Focus behouden

Door zijn ervaring in beladen wedstrijden zoals in de Champions League, Europa League, derby’s en klassiekers kan hij nu zijn jonge teamgenoten helpen met behouden van hun focus, denkt de Deen. “Belangrijk is dat we de focus heel erg bij ons houden, je moet je niet laten afleiden door alles wat eromheen (om de wedstrijd red.) gebeurt.” Hij kan proberen “de rem” er een beetje op te houden om te zorgen dat het allemaal niet “te gek” wordt en de spelers niet worden meegezogen in het circus om de wedstrijd heen.

Schöne zal zondag gewoon met zijn nieuwe coupe aan de aftrap verschijnen: “Anders moet ik mij kaalscheren en dat staat mij geloof ik niet, dus dat houden we wel even.” Lachend voegt hij toe, “dat ging de eerste wedstrijd ook goed, dus hopelijk de tweede ook.”

Deel dit artikel