Jeffrey Leiwakabessy tijdens het interview. Foto: RN7

Jeffrey Leiwakabessy tijdens het interview. Foto: RN7

NIJMEGEN - Oud-NEC speler Jeffrey Leiwakabessy kijkt uit naar de Gelderse derby. De in Elst geboren linksback heeft een hart voor NEC en vond de wedstrijden tegen Vitesse als speler ook altijd extra speciaal.

‘Leiwa’ stond voor het eerst tegen Vitesse in de basis in 2001. Dat is even geleden. "Oeh, dat is even graven in mijn geheugen, maar als je me wat wilt helpen gaat er wel een lampje branden. Kreeg ik geel? Dat is mooi,’’ grapt Leiwa.

Dat de derby leeft in Nijmegen weet de oud-speler als geen ander. "We hadden vroeger wat meer jongens uit de eigen regio en daar leefde het gevoel wel bij. Natuurlijk wil je altijd een goed resultaat neer zetten, maar ik ben ermee opgegroeid en ik weet wat de supporters willen zien op het veld." Zondag verwacht Leiwa ook een kolkende Goffert want dat hoort er nou eenmaal bij.

[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=0bb4p9leEW4]

''Wat doe jij eigenlijk?''

In 2016 vertrok Navarone Foor naar Vitesse. Dat zorgde voor verbazing bij de linksback. "Ik dacht toen wel van, wat doe jij eigenlijk. Ten eerste had hij met zijn kwaliteiten naar betere club kunnen gaan en ten tweede is het gewoon te gevoelig om naar Vitesse te gaan."

Over derby van zondag is 'Leiwa' positief gestemd. "Het wordt 2-0 met veel passie en strijd," zegt Leiwakabessy met een grote glimlach.

[infobox:Aanstaande zondag speelt NEC voor het eerst in vier jaar weer dé Gelderse derby tegen aartsrivaal Vitesse. De club uit Arnhem komt op bezoek in de Goffert en om 14:30 uur wordt er afgetrapt. Deze hele week blikt RN7 vooruit met (oud-)spelers, supporters en andere mensen binnen en rondom NEC. Morgen met clubwatcher en oud-speler Eric Meijers.]

Deel dit artikel