Aanvallend onmachtig NEC flink onderuit tegen Utrecht - RN7

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Mattijs Branderhorst incasseert de 0-1. Foto: Broer van den Boom
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Aanvoerder Edgar Barreto van NEC. Foto: Omroep Gelderland
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Ali Akman had het heel lastig. Foto: Omroep Gelderland
Ali Akman duelleert tegen Utrecht. Foto: Broer van den Boom

Ali Akman duelleert tegen Utrecht. Foto: Broer van den Boom

NIJMEGEN - NEC heeft voor het eerst sinds de openingsdag van de competitie verloren. In De Goffert was FC Utrecht met 3-0 te sterk.

NEC had met name aanvallend niet genoeg te bieden om Utrecht in de problemen te brengen. De tegenstander was ook veel koelbloediger in het afronden van de kansen.

De Nijmegenaren begonnen zonder Dirk Proper en Jordy Bruijn. Elayis Tavsan en Edgar Barreto hadden hun eerste basisplaats dit seizoen. NEC had in het begin veel balbezit, maar Utrecht sloeg al snel toe. Na een afgeslagen hoekschop schoot Bart Ramselaar van afstand raak: 0-1.

Afbeelding
Mattijs Branderhorst incasseert de 0-1. Foto: Broer van den Boom

Daarna had NEC het lastig. Utrecht zakte in en controleerde lange tijd het duel. Het enige hachelijke moment was toen Tavsan over rechts doorkwam en via een Utrechts been belandde de bal bovenop de lat. Maar verder hanteerde NEC een te laag tempo om de tegenstander echt te verontrusten. En met name Mikkel Duelund grossierde in balverlies. Dat leverde een gevaarlijke counter op, die er door Bart van Rooij net werd uitgehaald. En toen Ivan Marquez werd afgetroefd door Douvikas, schoot de aanvaller maar net naast. Vlak voor rust zette Barreto goed door op rechts en schoot net voorlangs.

Afbeelding
Aanvoerder Edgar Barreto van NEC. Foto: Omroep Gelderland

Na rust begon Utrecht sterk en moest Mattijs Branderhorst redding brengen bij een kopbal van Mike van den Hoorn. NEC creëerde zelf heel weinig. Duelund moest er geblesseerd af, de Deen werd vervangen door zijn landgenoot Magnus Mattsson. De thuisclub speelde vanaf dat moment eigenlijk met vier aanvallers, maar het leverde weinig gevaar op.

Afbeelding
Ali Akman had het heel lastig. Foto: Omroep Gelderland

NEC gooide er wel veel passie in. Maar Utrecht had meer kwaliteit. En halverwege de tweede helft viel dan ook de 0-2, toen Douvikas fraai raak schoot. Dat was een flinke domper voor NEC, dat het vernuft miste om kansen af te dwingen. Alleen Marquez was in de buurt met een kopbal over het doel. Maar Utrecht bleef dreigender en in de counter zorgde Ramselaar voor nummer drie. Invaller Mahi raakte nog de lat, zodat de score niet nog hoger opliep.

Zie ook: TERUGLEZEN | NEC maatje te klein voor Utrecht, flinke nederlaag in eigen Goffert

Deel dit artikel