Tavsan: "Ik ga niet naar Sparta om vrienden te zien..." - RN7

Training NEC Foto: Rob Koppers

Training NEC Foto: Rob Koppers

ROTTERDAM - NEC reist vrijdag af naar het Kasteel in Rotterdam, daar wacht Sparta Rotterdam op de ploeg van trainer Rogier Meijer. NEC is nu drie wedstrijden ongeslagen, maar het gelijkspel tegen Willem II voelt voor veel NEC-fans als een nederlaag. Sparta won vorige week van Fortuna Sittard.

Niet geheel onopvallend is het feit dat NEC, de tegenstander al drie keer rood zag krijgen. In de laatste wedstrijd tegen Willem II kreeg Keeper Brondeel al na 15 minuten rood. NEC speelde 75 minuten met een man meer, maar won niet. Ondanks dat mag NEC zeker tevreden zijn dat het na vier wedstrijden zevende staat en daarmee ook gedeeld derde.

Sparta een lastige tegenstander voor NEC

De laatste overwinning van NEC tegen Sparta is alweer zes jaar geleden. In een wedstrijd voor de KNVB Beker in 2015 won NEC met 4-0. Daarna werd er slechts een keer een puntje gepakt. Dat was in 2018, Sven Braken scoorde toen een prachtig doelpunt voor NEC maar Sparta kwam in de slotfase op gelijke hoogte. De uitwedstrijd tegen Sparta is al jaren een no-go voor NEC. In de afgelopen 21 jaar won NEC slechts vier keer in Rotterdam.

Toch is Sparta – NEC ook een wedstrijd vol met historie. In 2014 degradeerde NEC na 19 seizoen uit de Eredivisie. Sparta won thuis met 1-0 en veegde de vloer aan met NEC in de Goffert. Over twee wedstrijden won Sparta met 4-1 van NEC en het doek viel voor de Nijmegenaren. Het jaar daarop werd NEC kampioen tegen Sparta. Door een goal van Christian Santos won NEC met 1-0 en kroonde zich daarmee als recordkampioen.

Tekst gaat verder onder video:

Meijer ziet kansen tegen Sparta

Na afloop van de afsluitende training sprak trainer Rogier Meijer met RN7. Er werd nog even kort teruggekeken op het gelijkspel tegen Willem II. “We hebben de hele wedstrijd uitgestraald dat we wilden winnen. Het is niet gelukt en dan moeten de koppen omhoog en weer verder”. Sparta is dus de volgende tegenstander. Zoals gezegd heeft NEC al jaren niet in Rotterdam gewonnen. Daar maakt Meijer zich niet zo druk om. “Nee, vorig jaar wonnen we ook bij FC Dordrecht waar we ook al tientallen jaren niet hadden gewonnen en we hebben vorig seizoen vaker wat lange verliesreeksen doorbroken. Ik ben daar niet zo mee bezig,’’ eindigt Meijer.

Deel dit artikel