Er werden 1656 hennepplanten aangetroffen. Foto: Pixabay

Er werden 1656 hennepplanten aangetroffen. Foto: Pixabay

HETEREN - In opdracht van burgemeester Patricia Hoytink-Roubos is er een bedrijfspand op het industrieterrein in Heteren voor een maand gesloten. Op 2 juni werd hier door de politie een grote hennepkwekerij gevonden met 1656 hennepplanten. In het bedrijfspand trof de politie niet alleen een grote en professionele hennepkwekerij aan, ook bleek dat er illegaal stroom en water werden afgetapt.

Nu heeft Burgemeester Hoytink-Roubos dus besloten om tot sluiting over te gaan vanaf 20 juli tot en met 19 augustus. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet kunnen burgemeesters panden tijdelijk sluiten als ze worden gebruikt voor drugscriminaliteit. De sluiting van het pand betekent dat er niemand meer in mag, ook de eigenaar en de huurder niet. Het pand is verzegeld en wordt regelmatig gecontroleerd.

"Dit soort activiteiten levert groot gevaar op voor omwonenden," aldus de burgemeester. "Dat is niet acceptabel en daarom pakken we dit samen met de politie stevig aan. Drugscriminaliteit vormt een bedreiging voor de leefbaarheid in een dorp, én voor de samenleving als geheel."

Deel dit artikel