Verdachte opgepakt voor brandstichtingen Wijchen - RN7

Er werd onder andere brand gesticht bij een winkel aan de Spoorstraat. Foto: John Beckmann

Er werd onder andere brand gesticht bij een winkel aan de Spoorstraat. Foto: John Beckmann

WIJCHEN - De politie heeft maandag een verdachte opgepakt voor de twee recente brandstichtingen bij een supermarkt en een eetcafé in Wijchen. De verdachte kon opgepakt worden op basis van de verklaring van een getuige en camerabeelden en wordt van beide brandstichtingen verdacht. Over de identiteit van de verdachte is verder nog niets bekendgemaakt.

Opgelucht

Burgemeester Marijke van Beek (PvdA) werd maandagavond op de hoogte gesteld door de politie over de arrestatie van de verdachte. “We zijn opgelucht dat er een verdachte is aangehouden en hopen dat er hiermee een einde komt aan deze afschuwelijke gebeurtenissen waarbij ondernemers zijn gedupeerd. Hulde aan de politie en de districtsrecherche die dit zo goed opgepakt heeft en snel tot deze arrestatie is gekomen. We gaan vanmiddag dan ook trakteren op taart op het politiebureau, want dat hoort er wel bij.”

Brandstichtingen

Op 3 juni werd ’s nachts brand gesticht in een islamitische winkel aan de Spoorstraat. De winkel raakte daarbij zwaar beschadigd en de woningen boven de winkel liepen flinke rookschade op. 9 juni werd ’s nachts poging tot brandstichting gedaan bij een eetcafé aan de Burchtstraat. In beide gevallen werd witte verf aangetroffen.

Dion van Alem
Politiek verslaggever

Deel dit artikel