Cafébaas Frank van de Laak. Foto: Omroep Gelderland

Cafébaas Frank van de Laak. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - De brand die in de nacht van zaterdag op zondag woedde in café 't Paleis in Nijmegen is aangestoken. Dat blijkt uit camerabeelden van het alarmsysteem. Op het beeld is te zien dat een persoon met capuchon via de brievenbus iets naar binnen gooit. Door de capuchon is er geen duidelijk beeld van de dader te zien.

Ook de politie spreekt van brandstichting en is vooralsnog op zoek naar één dader. Toch sluit de politie niet uit dat er ook andere mensen betrokken zijn bij de brandstichting. 

"Het staat op camera", vertelt eigenaar Frank van de Laak, die vermoedt dat de dader een man is. "Hij gooit via de brievenbus van alles naar binnen. En dan in één keer een hele grote steekvlam, waarbij hij zelf ook nog bijna in de brand vliegt." 

Bekijk onze reportage uit Nijmegen. De tekst gaat eronder verder

[StoryTelling:Media:2477176-428038]

Camera buiten werking

In de omgeving van het café en de Priemstraat hangen meerdere camera’s. Een daarvan was buiten werking, zo blijkt uit verhalen uit de buurt. Die camera zou mogelijk een beter beeld hebben gegeven van de dader, maar de politie wil daar verder geen conclusies aan verbinden. 

Van de Laak is al meer dan 27 jaar eigenaar van 't Paleis. Hij heeft geen idee wie wie er achter de brandstichting zou kunnen zitten: "Ik heb eigenlijk nooit problemen gehad en altijd een heel leuk cafeetje kunnen runnen."

Bekijk de foto. De tekst gaat daaronder verder

[StoryTelling:Picture:2477176-428032]

Zie ook: Woningen boven gesloten café ontruimd na brand

Het vuur in het café werd rond 02.00 uur ontdekt. De politie was als eerste ter plaatse en sloeg een gat in de voordeur, om de brand te kunnen bestrijden. De schade aan het café valt volgens de eigenaar mee, omdat het vuur snel geblust werd. 

[Tweet:https://twitter.com/POL_Gelderland/status/1320357985948979201]

 

Deel dit artikel