Bevat Video: Video
Ankeiler: In de maand september brengt RN7 elke zondag een bezoek aan een bed & breakfast in de regio.

- In de maand september brengt RN7 elke zondag een bezoek aan een bed & breakfast in de regio. Aan de ontbijttafel eten we een hapje mee met de aanwezige gasten en horen we wat hun ervaringen zijn. Deze week: Cozy B&B in Elst.

In het centrum van Elst, in de rust van een zijstraat, maar op steenworp afstand van het kloppend hart, bevindt zich de eerste B&B die wij bezoeken. Het pand dat direct in het oog springt, is niet de B&B waar we naar opzoek zijn, maar speelt hier wel een belangrijke rol in. Daarover later meer. Links ervan, in een ogenschijnlijk normale vrijstaande woning, bevindt zich Cozy B&B.

(bericht gaat verder onder de uitzending)

Betuws fruit

In een aanbouw, achter de woning van eigenaresse Inge van Balen, bevindt zich het gastenverblijf. Op de begane grond loop je direct een soort woonkamer in, die voorheen dienst deed als ontbijtruimte, maar momenteel vooral een gezamenlijk vertrek is voor alle aanwezige gasten. Door de glazen schuifpui te openen, loop je direct de eveneens gezamenlijke en riante tuin in, waar op een zomeravond heerlijk genoten kan worden in de vele zithoeken, of zelfs in het zwembad.

Op de eerste verdieping zijn vier gastenverblijven ingericht, variërend voor twee, drie of vier personen. Ieder vertrek, door Van Balen ook wel “droomgaarden” genoemd, is tot in de details gestyled in het thema van een fruitsoort. Zo is er een perenkamer, appelkamer, kersenkamer en pruimenkamer. Hoe kan het ook anders, in de Betuwe.

Next door

Voor het ontbijt dienen gasten, via een binnendoor route, naar het naastgelegen pand te gaan. In een voormalig winkelpand bevindt zich het bijbehorende Cozy Next Door. Een ontbijt- en lunchroom voor zowel de B&B-gasten, als een ieder die buiten de deur wilt eten. Na een aperitief met warm fruit, kan men de dag beginnen aan het uitgebreide buffet.

Informatie

Naam: Cozy B&B
Website: cozy.nl
Adres: Smidsstraat 5a
Kamers: 4
Capaciteit: 2 tot 4 personen
Prijs: vanaf 79,00 euro

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel