Ankeiler: Na ruim een jaar, is er een nieuwe locatie voor de blaashal gevonden.

- Na ruim een jaar, is er een nieuwe locatie voor de blaashal gevonden. Hij komt op het Multicourt op sportpark De Pas, slechts honderden meters verwijderd van de originele locatie die op veel verzet stuitte. De hal was door de hockeyclub al aangekocht, maar deze wordt hoogstwaarschijnlijk door de gemeente overgenomen. Hierover beslist de gemeenteraad dinsdag.

Door de plaatsing van de hal, dichtbij de gevels van drie woningen aan de Rijksweg Zuid, oordeelde de voorzieningenrechter vorig jaar dat de gemeente niet door mocht gaan met de voorbereidingen voor de blaashal. De gemeente besloot daarop naar alternatieven te gaan zoeken. Dat duurde even, maar voor het zomerreces werd bekend dat er onderzoek gedaan werd naar plaatsing op het Multicourt, dat vooraan het sportpark ligt. Eind augustus werd hiervoor de vergunning verleend.

Rond de herfstvakantie staat de blaashal

De gemeente laat weten dat men van plan is om de blaashal rond de herfstvakantie te plaatsen. Daarna wordt deze spoedig ingericht en in gebruik genomen. Er is één voorbehoud: de raad moet wel akkoord gaan met aankoop van de hal. Dit staat komende dinsdag op de agenda tijdens een voorbereidende vergadering van de gemeenteraad.

Hockeyclub HCOB, op wiens grond de hal oorspronkelijk geplaatst zou worden, was niet bereikbaar voor commentaar over de verkoop of de nieuwe locatie.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel