Ankeiler: Stichting St. Josephscholen wil een nieuwe Jenaplanschool in de nieuwe wijk Hof van Holland gaan starten.

- Stichting St. Josephscholen wil een nieuwe Jenaplanschool in de nieuwe wijk Hof van Holland gaan starten. De onderwijsorganisatie telt nu 14 katholieke basisscholen in Nijmegen en wil vanuit die expertise, een nieuwe school stichten. De plannen waren er al, maar er zijn ouderverklaringen nodig om aan te tonen dat er voldoende behoefte is aan een nieuwe basisschool.

Om de nieuwe school te starten, zijn er minimaal 147 zogenaamde ouderverklaringen nodig. Dit zijn verklaringen die aangeven dat er belangstelling is voor het initiatief. Niet iedereen kan een ouderverklaring afgeven, laat de stichting weten. "Een ouder kan alleen een verklaring afgeven wanneer het kind 2, 3 of 4 jaar is, op 1 november 2022 en het gezin binnen een straal van 6 kilometer van de potentiële school woont. Per gezin kan er ook maar één verklaring worden afgegeven."

'School vormt reële afspiegeling van de samenleving'

St. Josephscholen heeft al twee Jenaplanscholen. Een Jenaplanschool werkt met stamgroepen, waarin kinderen van verschillende leeftijden en onderwijsniveaus samen werken en leren. "De school vormt een reële afspiegeling van de samenleving, waarin kinderen leren samenleven", laat de stichting weten. "Naast de kernvakken, is er veel aandacht voor onder andere ondernemen, plannen, samenwerken, creëren en reflecteren."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel