Ankeiler: De Nijmeegse student Mark Mulder, die recent een rechtszaak aanspande tegen de gemeente Nijmegen om energietoeslag af te dwingen, is plotseling overleden.

- De Nijmeegse student Mark Mulder, die recent een rechtszaak aanspande tegen de gemeente Nijmegen om energietoeslag af te dwingen, is plotseling overleden. De Radboud Universiteit plaatst woensdag een rouwadvertentie in dagblad De Gelderlander, waaruit dit blijkt.

Waaraan Mulder is overleden, is niet bekend. In de rouwadvertentie wordt onder meer geschreven dat het bestuur van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit met grote droefenis kennis genomen heeft van zijn overlijden. De student werd slechts 30 jaar.

Rechtszaak

Net als veel andere studenten had Mulder een klein budget, maar zag hij de rekeningen flink stijgen. Hij was dan ook blij toen hij begin april van de gemeente hoorde dat er een tegemoetkoming van 800 euro komt. Maar die blijdschap is van korte duur: volgens de gemeente is er sprake van een technische fout. Amper twee weken later kreeg Mulder een nieuwe brief, waarin staat dat hij niet in aanmerking komt voor het extraatje.

Het triggert hem om bezwaar te maken, maar ook dat wordt afgewezen. Hij besluit er een rechtszaak van te maken, gesteund door de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). “Ik heb er veel werk van gemaakt. Uiteindelijk heb ik 130 pagina’s ingediend, misschien een beetje veel”, lachte Mark. “Ik ben masterstudent strafrecht en dit gaat over bestuursrecht, dat maakte me wel een beetje onzeker. ”De rechters in Arnhem blijken gevoelig voor zijn betoog waarin staat dat de gemeente ten onrechte een onderscheid maakt tussen studenten en niet-studenten. De 800 euro is immers bedoeld voor mensen die het financieel moeilijk krijgen. En daar zitten ook studenten tussen.

Lees verder:
"Student Mark krijgt gemeente op de knieën"

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.