Ankeiler: Nijmegen buigt een gemeentelijke subsidieregeling voor zzp’ers en mkb’ers voor de aanschaf van emissievrije elektrische bestelauto’s om tot een subsidieregeling voor aanschaf- en installatiekosten laadpaal voor elektrische bestelauto’s.

- Nijmegen buigt een gemeentelijke subsidieregeling voor zzp’ers en mkb’ers voor de aanschaf van emissievrije elektrische bestelauto’s om tot een subsidieregeling voor aanschaf- en installatiekosten laadpaal voor elektrische bestelauto’s. De regeling is er met het oog op het invoeren van zero-emissie-zones voor stadslogistiek vanaf 2025. Een landelijke subsidieregeling voor de aanschaf van emissievrije elektrische bestelauto’s maakt de originele subsidieregeling overbodig, waardoor het Nijmeegse college besloten heeft langs een andere weg bij te dragen aan het stimuleren van het investeren in emissievrije bedrijfswagens.

1500 euro

Ieder in Nijmegen gevestigd bedrijf in het mkb mag in totaal voor drie laadpalen gebruikmaken van een subsidiebedrag dat per oplaadfaciliteit maximaal 1500 euro bedraagt. Deze laadpalen moeten op private grond worden geplaatst. De subsidieregeling is specifiek gericht op zzp’ers en mkb’ers. “Grotere bedrijven zijn zelf in staat om dit te regelen”, zegt wethouder Cilia Daemen (GroenLinks). “Daarom willen we juist de ondernemers die dit nog niet doen bereiken.”

Landelijke regeling

Landelijk bestaat er al een subsidie voor de aanschaf van emissievrije elektrische bestelauto’s, waarbij bedrijven tot 5000 euro subsidie kunnen ontvangen. “Onze lokale regeling was daardoor minder interessant, omdat de landelijke regeling veel aantrekkelijker is dan wij het kunnen maken”, zegt Daemen. “Gezien het feit dat ze niet stapelbaar waren, hebben we ervoor gekozen om het geld nu anders in te zetten om zo toch ook als gemeente nog het investeren in emissievrije elektrische bestelauto’s te aan te moedigen.” De subsidiëring van private laadinfra bij bedrijven moet ook een bijdrage leveren om de druk op laadpalen in de openbare ruimte te verminderen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel