Bevat Video: Video
Ankeiler: Nijmegenaar Remko Bicentini is voor de tweede keer aangesteld als bondscoach van het nationale elftal van Curaçao.

- Nijmegenaar Remko Bicentini is voor de tweede keer aangesteld als bondscoach van het nationale elftal van Curaçao. Van 2016 tot 2020 zat hij zijn eerste termijn uit, maar daar kwam plots een einde aan. Na het vertrek van Guus Hiddink mag Bicentini afmaken waar hij aan begonnen was.

Curaçao behaalde goeie resultaten onder Bicentini. Voor Bicentini was het een enorme klap. “Dit is iets, dat zag niemand aankomen. Dan is zo’n klap wel hard.” Het ontslag nam veel problemen met zich mee. Nu heeft de Nijmegenaar alles goed op papier laten zetten. “Als mij wat overkomt de komende twee, drie maanden bijvoorbeeld. Dan hoef ik niet naar de rechtbank,” lacht Bicentini.

Video: Bicentini te gast bij Regiosport op RN7 en GL8, zondag 28 augustus 2022. Tekst gaat verder onder video.

Geen WK met Canada

Bicentini werd assistent bij NEC en bij het nationale elftal van Canada. Met laatstgenoemde plaatste hij zich voor het WK in Qatar, maar daar gaat Bicentini niet heen. Er kwam plots een belletje vanuit Curaçao. “Ik heb met Canada afgesproken dat, als er iets interessants voorbij komt, ik dan mag kijken of ik dat ga doen en dat zo onze wegen op een goede manier scheiden. De nieuwe voorzitter belde mij op. Hij heeft schoon schip gemaakt (..) en daar hoort ook een Guus Hiddink, Patrick Kluivert en Art Langeler bij. We zijn geen Nederlands elftal, maar we zijn gewoon Curaçao. En we hebben het gewoon heel goed gedaan.”

Overigens zit er geen wrok naar Hiddink en co. “Ik hoop altijd dat Curaçao het goed doet. Het gaat niet om Remko Bicentini of om Guus Hiddink. Nee, het gaat om Curaçao.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel