Bevat Video: Video
Ankeiler: Een bijzondere actie zondag in het centrum van Druten: 350 mensen genieten van een gratis en chic ontbijt. De deelnemers van deze actie zitten zij aan zij aan een 55 meter lange ontbijttafel.

- Een bijzondere actie zondag in het centrum van Druten: 350 mensen genieten van een gratis en chic ontbijt. De deelnemers van deze actie zitten zij aan zij aan een 55 meter lange ontbijttafel. De ondernemers van Druten willen hiermee graag wat terugdoen voor het centrum. Het begin van de corona-periode heeft er bij veel winkeliers ingehakt. De klanten die altijd in Druten hun inkopen doen, worden met deze actie beloond.

Mede-initiatiefnemer van de actie, George Lenssen, vertelt dat het ontbijt een wens was van de middenstand. Het was de bedoeling om dit te organiseren bij oplevering van de herinrichting van de Hogestraat in 2020. Door corona kon dat feestje toen niet doorgaan.

Nu is die wens in vervulling gegaan. Een brainstorm groepje vanuit de middenstand heeft deze actie helemaal in elkaar gezet, waarbij gekozen is voor een straatontbijt.

(tekst gaat verder onder video)

Volop gezelligheid

Bij deze bijzondere actie zijn vele winkeliers betrokken. Ieder heeft op zijn manier bijgedragen aan de aankleding, versiering of het leveren van materialen.

Er wordt niet gewerkt met plastic borden en bestek, maar er is gekozen voor echt servies. Dat heeft een meer chique uitstraling en is ook goed voor het milieu.

Op tafel staat een ruime keuze aan broodjes, beleg, koffie en thee. Het ontbijt is een lust voor het oog en de maag! Rondlopende troubadours verhogen daarbij de sfeer nog meer.

Kassabon

De deelnemers aan het ontbijt zijn klanten die de afgelopen maanden aankopen hebben gedaan in Druten en hun kassabon hebben ingeleverd met naam en adres.

Het enthousiasme van de klanten voor deelname aan het ontbijt was groot. Er zijn? Kassabonnen ingeleverd. En hieruit zijn dus 350 gelukkigen geselecteerd.

Per kassabon mochten maximaal 4 mensen meedoen. Zodoende zitten er hele families aan dit straatontbijt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel