Ankeiler: De gemeente Wijchen gaat 144.000 euro investeren in een dekkend toeristisch wandelroutenetwerk van ruim 200 kilometer.

- De gemeente Wijchen gaat 144.000 euro investeren in een dekkend toeristisch wandelroutenetwerk van ruim 200 kilometer. Het gaat onderdeel uitmaken van een sluitend netwerk in de regio Arnhem-Nijmegen. Ook biedt het themaroutes over verhalen uit de regio.

“Hiermee geven we een boost aan de verdere ontwikkeling van toerisme en recreatie in de gemeente Wijchen", legt wethouder Nick Derks uit. Wijchen is niet de enige die investeert; de provincie Gelderland draagt de helft - 72.000 euro - bij. "Als fervent Vierdaagseloper, ben ik blij met de bijdrage van de provincie Gelderland. Wandelaars stippelen straks zelf een route uit aan de hand van keuzepunten of kunnen een bewegwijzerde thematische route volgen. Het gevarieerde landschap is zeker de moeite waard om te ontdekken", aldus Derks.

Regionaal project van Arnhem-Nijmegen

Het wandelnetwerk in Wijchen maakt deel uit van het regionale project van de Groene Metropool Regio Arnhem-Nijmegen. Provincie Gelderland stelt in totaal 515.000 euro beschikbaar om samen met de regiogemeenten te investeren in het netwerk in deze regio. Het toerismebureau Visit Arnhem-Nijmegen verzorgt de coördinatie van het gehele plan.

“Het wandelnetwerk heeft niet alleen een toeristisch belang. Ook voor onze inwoners biedt het netwerk wandelplezier. Dit sluit naadloos aan bij ons uitgangspunt van het toeristisch beleid, dat toerisme een middel is dat bijdraagt aan de leefbaarheid en zorgt voor de instandhouding van recreatieve voorzieningen voor onze inwoners", vertelt wethouder Bea Schouten.

Aansluiting op andere wandelroutes

Het wandelnetwerk in Wijchen is waarschijnlijk in de loop van 2023 klaar. Het sluit straks aan op het netwerk in Noordoost-Brabant (via de pontjes), en de gemeenten Druten en West Maas en Waal. Overstappen naar het bestaande netwerk in het Vennengebied is ook mogelijk. Wanneer er later ook een wandelnetwerk komt in Beuningen en Nijmegen, kan de wandelaar ook daar zijn weg vervolgen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.