Ankeiler: Er kan alsnog wat eerder dan in eerste instantie gedacht weer geschaatst worden op de ijsbaan van het Triavium in Nijmegen.

- Er kan alsnog wat eerder dan in eerste instantie gedacht weer geschaatst worden op de ijsbaan van het Triavium in Nijmegen. In juli werd bekend dat de opening voor het nieuwe seizoen met zeker drie maanden uitgesteld moest worden door een kapot onderdeel van de installatie die het ijs maakt. Er wordt nu een koelinstallatie gehoord om ijs te maken. Het is nu de bedoeling dat er eind oktober ijs ligt. Dat geldt niet voor de ringbaan en de funbaan.

“Zo kunnen verenigingen toch al eerder sporten”

VVD en GroenLinks spraken onlangs hun zorgen uit over de problemen met het ijs in het Triavium en de invloed daarvan op sportverenigingen, sporters en competities. Daarbij werd ook de wens uitgesproken om vóór 1 oktober voor een tijdelijke ijsbaan te zorgen. De gemeente heeft nu stappen ondernemen om dit voor eind oktober mogelijk te maken. “Door het huren van de tijdelijke koelinstallatie om ijs te maken, kunnen de verenigingen toch al eerder sporten”, zegt wethouder Jean-Paul Broeren (Stadspartij Nijmegen). “Het sluit ook aan bij het doel van de gemeente om te zorgen voor deugdelijke en goed bereikbare sportvoorzieningen in alle delen van de stad.”

100.000 euro

Deze tijdelijke oplossing kost circa 100.000 euro. Daarbij is gekozen om enkel voor ijs op de ijshockeybaan te zorgen. “Alle verenigingen kunnen hier activiteiten op aanbieden”, laat de gemeente weten. “Er wordt niet gekozen om eerder ijs te leggen op de ring- en de funbaan om diverse technische en praktische redenen en om tijdig herstel van de originele installatie niet onnodig in de weg te zitten.”

“Verenigingen moeten zich collegiaal opstellen”

De verenigingen zijn inmiddels geïnformeerd over de komst van het ijs op de ijshockeybaan. In samenspraak met de verenigingen wordt er de komende weken gekeken naar de verdeling van de beschikbare ijsuren. Uitgangspunt is dat alle ijshockeybaan- en langebaanverenigingen gebruik moeten kunnen maken van het ijs. “Verenigingen zullen zich dus ook ‘collegiaal’ moeten opstellen naar elkaar”, schrijft de gemeente. “Er wordt ook nog gekeken of er activiteiten op de ringbaan ontwikkeld kunnen worden. Met Nijmeegse Schaatsvereniging (NSV) is ook overleg over het tijdelijk gebruik van een binnensportaccommodatie.”

Het plan is dat de gehele ijsbaan uiterlijk op 1 januari 2023 weer open kan nadat het kapotte onderdeel van de originele installatie, de badverdamper, is geleverd en geïnstalleerd. Het ijs op de ijshockeybaan kan dan blijven liggen, voor de ringbaan en funbaan komt er nieuw ijs.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel