Ankeiler: De gemeente Beuningen zou speeltuinen krijgen die geschikt zijn voor mindervaliden, waarbij er ook oog zou zijn voor een prikkelarme omgeving.

- De gemeente Beuningen zou speeltuinen krijgen die geschikt zijn voor mindervaliden, waarbij er ook oog zou zijn voor een prikkelarme omgeving. Dit zou gebeuren bij de renovatie en aanleg van speeltuinen. Piet de Klein had dit aan het einde van zijn wethouderschap toegezegd aan de Beuningse gemeenteraad. De VVD vraagt zich nu af waar die speeltuinen blijven.

De speeltuinen in Beuningen, Ewijk, Winssen en Weurt moeten volgens de VVD voor iedereen toegankelijk zijn, mét en zonder fysieke beperking. Tot op heden is er door de gemeente geen gevolg gegeven aan de gedane belofte aan de raad, zo stelt VVD-raadslid Sophie Torenbeek.

Wat heeft college tot nu toe gedaan?

De VVD heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. De partij wil onder meer weten welke stappen het college heeft gezet om de belofte na te komen. Zowel wat betreft de ondergrond van de speeltuinen, als de keuze voor de speeltoestellen. Daarnaast vraagt de partij wanneer kinderen met een fysieke beperking daadwerkelijk terecht kunnen in een Beuningse speeltuin.

Inrichting speeltuin belangrijk

Sommige kinderen raken snel overprikkeld. Zij reageren sterk op de prikkels om hen heen, bijvoorbeeld in een speeltuin. Een kind kan iets spannend vinden, stress ervaren, kan last hebben van het geluid om zich heen, en drukte ervaren. Kinderen met autisme of ADHD ervaren sneller symptomen van overprikkeling. Deze kinderen zijn vaak ook hooggevoelig. Bij het inrichten van een speeltuin kan daar allemaal rekening mee worden gehouden, aldus de VVD.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel