Ankeiler: Via het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen zijn vorig jaar ruim 1100 kandidaten door het verkrijgen van werk uit de uitkering gestroomd.

- Via het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen zijn vorig jaar ruim 1100 kandidaten door het verkrijgen van werk uit de uitkering gestroomd. Dit zijn er ongeveer evenveel als was voorzien. Dat blijkt uit de jaarstukken 2021 die onlangs bekend zijn gemaakt.

Het WerkBedrijf bemiddelt, ontwikkelt en begeleidt werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt naar een werkplek. De personeelsvraag van de ondernemers en de mogelijkheden van de kandidaten staan daarbij voorop. De mensen worden ook op de werkplek begeleid.

Ondernemer en werknemer geven WerkBedrijf een 8

Inmiddels werkt 93 procent van de medewerkers van de Sociale Werkvoorziening (SW) 'buiten de muren van het WerkBedrijf', en dus bij een ondernemer. De laatste jaren is het beleid er op gericht geweest om zoveel mogelijk mensen te plaatsen bij ondernemers. Dat gebeurt wel onder passende omstandigheden, vaak met speciale begeleiding.

Zowel de ondernemers als de kandidaten zijn over het algemeen tevreden over de dienstverlening van het WerkBedrijf. Beide partijen belonen de dienstverlener met een 8 als waarderingsscore.

In de jaarstukken wordt geconcludeerd dat de gemiddelde kandidaat van het WerkBedrijf in toenemende mate arbeidsbeperkt is en (langdurige) ondersteuning naar en op de werkplek nodig heeft.

Hoog ziekteverzuim

Het hoge ziekteverzuim blijft een groot probleem. Binnen de Sociale Werkvoorziening was het gemiddelde ziekteverzuim vorig jaar 19,1 procent. Dat is bijna 2 procent hoger dan de oorspronkelijke doelstelling. In 2021 is onder andere het werkplezier en het ziekteverzuim onderzocht.

Het WerkBedrijf gaat monitoren welke invloed corona (in de toekomst) gaat hebben op de inzetbaarheid van de SW-medewerkers. Gezien de grilligheid van het virus en onvoorspelbaarheid van de ziekte, zal dat niet gemakkelijk worden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel