Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De branden woedden in de parkeergarage. Foto: Persbureau Heitink
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Deze scooter stond maandagochtend in de brand. Foto: Omroep Gelderland
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Afgelopen weekend werden er vier autoruiten ingeslagen. Foto: Omroep Gelderland
Ankeiler: Bewoners van een appartementencomplex aan de Sperwerstraat in Nijmegen zijn enorm geschrokken nu er maandagochtend weer brand is uitgebroken in de parkeergarage.

- Bewoners van een appartementencomplex aan de Sperwerstraat in Nijmegen zijn enorm geschrokken nu er maandagochtend weer brand is uitgebroken in de parkeergarage. Zondagmiddag was het ook al raak. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en dat zorgt voor veel onrust.

“Ik zat rustig op de bank met mijn dochtertje en ineens hoorde ik mijn vriendin schreeuwen: ‘Brand, brand, naar buiten nu!’ Toen we buiten kwamen zagen we rook uit de bovenkant en zijkant van het gebouw komen”, vertelt bewoner Rick. De schrik zit er goed in. “Ik voel me bang, het is angstaanjagend. Mijn vriendin wil verhuizen.”

Kijk hier naar de geschrokken reacties van de buurtbewoners:

Ook bewoner Maric is geschrokken. “Ik voel me niet meer veilig en ben bang. Als de garage echt goed in de fik gaat en de appartementen ook in brand komen te staan, hoe moeten we dan wegkomen?”

De branden woedden in de parkeergarage. - Foto: Persbureau Heitink

Maatregelen verhuurder

De mannen hopen dat verhuurder Portaal extra veiligheidsmaatregelen gaat nemen. “Ik wil dat in de parkeergarages camera’s komen te hangen, die zijn er nu niet. Dan kunnen we gelijk ingrijpen wanneer er iets gebeurt”, aldus Maric, die overweegt om te verhuizen. “Als het zo doorgaat dan mag Portaal de onkosten voor een verhuizing betalen en mij een andere woning geven, want ik blijf hier niet meer lang zitten.”

Verhuurder Portaal heeft inmiddels besloten maatregelen te nemen. Welke dat zijn en wanneer ze worden ingevoerd, is nog niet duidelijk. “We willen maatregelen nemen om het gevoel van veiligheid van de bewoners te vergroten. De komende dagen gaan wij met hen in gesprek over wat zij daarvoor nodig hebben. Mogelijk komen er camera’s in de parkeergarage, maar welke maatregelen we uiteindelijk nemen zal ook afhankelijk zijn van de uitkomst van het politieonderzoek”, aldus een woordvoerder.

Deze scooter stond maandagochtend in de brand. - Foto: Omroep Gelderland

Politieonderzoek

Bij de eerste brand, op zondagmiddag, stond in de parkeergarage bij een aantal geparkeerde auto’s een keukenrol in de brand. Maandagochtend stond er een scooter in de brand. Naast de twee branden zijn in de nacht van zaterdag op zondag ook van vier auto’s de ruiten ingeslagen. De politie is inmiddels een onderzoek gestart, maar kan nog niet zeggen of de incidenten verband houden met elkaar. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht of verdachten in beeld.

De komende tijd rijdt de politie extra vaak langs het appartementencomplex om een oogje in het zeil te houden. Ook zijn ze alert op personen die zich in de buurt ophouden zonder duidelijke reden.

Afgelopen weekend werden er vier autoruiten ingeslagen. - Foto: Omroep Gelderland

Zie ook

Deel dit artikel