Bevat Video: Video
Ankeiler: De introductieweken zijn weer gestart. Duizenden nieuwe studenten zullen de komende weken kennismaken met hun opleiding en de stad Nijmegen.

- De introductieweken zijn weer gestart. Duizenden nieuwe studenten zullen de komende weken kennismaken met hun opleiding en de stad Nijmegen. Maandag was de HAN Pabo-opleiding te vinden aan de Berendonck in Wijchen, waar onder andere werd gewaterskied.

Dit jaar starten er 330 eerstejaars aan de voltijd opleiding leraar basisonderwijs. Hard nodig en dus echt druk op de eerste introductiedag in Wijchen. "We hebben dit jaar inderdaad een recordaantal aanmeldingen. Ik ben heel erg blij dat de Pabo steeds meer in trek is", vertelt Freek van de introductiecommissie. "We gaan er een hele leuke week van maken met allerlei activiteiten, zodat de nieuwe studenten een warm welkom krijgen."

De tekst gaat verder onder de video:

Elke eerstejaars zit in een mentorgroepje dat door een papa en mama begeleid wordt. "Wij noemen de eerstejaars 'kindjes' net als op de basisschool, zo grapt Puck. Samen met Bas, weten zij het enthousiasme voor de opleiding over te dragen aan de nieuwe studenten. Dit groepje van 12 eerstejaars telt 10 meiden en maar 2 jongens.

'Meer meiden dan jongens'

"Ik weet eigenlijk niet hoe dat komt," vertelt Lucas. "Misschien omdat meisje het leuker vinden om met kinderen om te gaan. Ik heb zelf een paar jaar opgepast, dus ik weet dat ik het ook leuk vind met kinderen om te gaan." Vera heeft een bijzondere keuze gemaakt: na haar opleiding Human Resource Management (personeelszaken), wil ze helemaal iets anders. "Dit past veel beter bij me", zegt ze. "Ik wil mensen graag dingen leren en bijbrengen."

Zij en alle andere eerstejaars genoten van een zonovergoten dag op de Berendonck, waar ook gekanood en gewaterskied kon worden. Dat ging niet bij iedereen goed, maar het was wel de kers op de taart van deze eerste dag.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.