Bevat Video: Video
Ankeiler: "De kermisattracties hebben het laten afweten", vertelt Thijs Stevens, voorzitter van Stichting Winssense Kermiskoers.

- "De kermisattracties hebben het laten afweten", vertelt Thijs Stevens, voorzitter van Stichting Winssense Kermiskoers. Afgelopen weekend kon na twee jaar eindelijk weer de koers worden gereden, maar de kermisexploitanten zagen er geen brood in. "Men zegt dat ze hier niet genoeg kunnen verdienen." Een inwoner heeft nu een petitie opgestart voor behoud van de kermis.

“We willen graag de kermisattracties terug in Winssen", zo valt te lezen in de petitie. "De kinderen in Winssen hebben geen kermis. Vele vrijwilligers zorgen voor een kermiskoers, en de volwassenen kunnen kermis vieren in de tent. De kinderen hebben niets. Gemeente Beuningen, zorg voor gelijkheid in de gemeente en voor leefbaarheid en vertier juist in onze kleine dorpskern”.

Gemeente: 'We hadden de kermisattracties graag gezien in Winssen'

De gemeente Beuningen laat weten dat ze kennis heeft genomen van de online petitie voor terugkeer van kermisattracties tijdens de Winssense Kermis. Ze schrijven in een reactie op vragen van RN7: "We betreuren het feit dat er ook afgelopen weekend, na 2 jaar afwezigheid, geen kermisattracties in Winssen hebben gestaan. We hadden deze graag dit jaar teruggezien. Ook in Weurt zijn de kermisattracties inmiddels een aantal jaren afwezig en een evenement als dit zorgt altijd voor veel saamhorigheid en plezier in de dorpen."

'College gaat zich buigen over deze kwestie'

"Betreffende de kermis in Winssen werden we dit jaar helaas vrij laat geconfronteerd met het feit dat de organisator, Bureau De Kermisgids, geen exploitanten van kermisattracties heeft kunnen contracteren voor de kermis in Winssen", vervolgt de gemeente. "Exploitanten gaven aan dat het voor hen niet rendabel is. Het college zal zich de komende tijd over deze kwestie buigen en kijken hoe we samen met de gemeenschap in beraad kunnen gaan over hoe er in elke dorpskern een jaarlijks terugkerend evenement, zoals de kermis, georganiseerd kan worden. ‘’

De Winssense Kermiskoers werd zondag wel gereden. Bekijk hier de reportage:

De petitie is hier te vinden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel