Bevat Video: Video
Ankeiler: De nieuwe sporthal De Boog in de wijk Hof van Holland in Nijmegen, wordt 10 september geopend.

- De nieuwe sporthal De Boog in de wijk Hof van Holland in Nijmegen, wordt 10 september geopend. In het multifunctionele gebouw komt ook een uitgebreid Gezondheidsplein.

Uit onderzoek van de gemeente Nijmegen, bleek dat met de groei van Nijmegen-Noord er een tekort was ontstaan aan binnensportaccommodaties en meer zorgaanbieders en buurtteams in de wijk. Met De Boog hoopt de gemeente in deze behoeftes te voorzien.

Wethouder Bert Velthuis licht toe: “Het is een plek waar gezondheid, in de breedste zin van het woord, centraal staat. Overdag is de sporthal voornamelijk voor basis- en middelbare scholen uit de buurt en ’s avonds kunnen sportverenigingen terecht in deze gloednieuwe accommodatie. Naast de sporthal komt er een groot Gezondheidsplein. Met deze nieuwe accommodatie dragen we bij aan sporten en bewegen én brengen we zorg dicht bij de inwoners van Nijmegen-Noord.”

Gezondheidsplein

Aan het Gezondheidsplein komen verschillende zorgaanbieders: huisartsen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, psychologen, logopedisten, diëtisten, verloskundigen, tandartsen, welzijn- en jongerenwerkers, het buurtteam Volwassenen, het buurtteam Jeugd en Gezin, gezondheidsmakelaars van de GGD en thuiszorgers. Daarnaast komt er een prikpost en vestigt het Stip zich er.

Bekijk hier de video van de gemeente Nijmegen over de bouw van De Boog:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel