Ankeiler: Oud-voetballer Tini van Reeken is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij geldt als één van de beste aanvallers uit de clubhistorie van NEC.

- Oud-voetballer Tini van Reeken is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij geldt als één van de beste aanvallers uit de clubhistorie van NEC.

De Nijmegenaar begon zijn carrière bij SCH. Van Reeken stapte in 1957 over naar NEC, dat toen nog uitkwam in de tweede divisie. Hij scoorde regelmatig en was met zijn individuele acties een publiekslieveling in De Goffert. In 1962 maakte hij een doelpunt dat voorkwam dat NEC terug moest naar het amateurvoetbal.

De held van Nijmegen

Van Reeken ging in de loop der jaren steeds meer scoren en promoveerde met NEC naar de eerste divisie. In 1967 was hij de held van Nijmegen toen hij met twee treffers tegen RCH ervoor zorgde dat NEC voor het eerst naar de eredivisie promoveerde. In 1969 verliet van Reeken NEC en hij sloot zijn loopbaan af bij HVC uit Amersfoort.

Tini van Reeken is na Frans Janssen topscorer aller tijden bij NEC. Hij was het idool van voetbaljournalist en analyticus Johan Derksen, die in zijn jeugd voor spelers als Van Reeken naar De Goffert ging.

Deel dit artikel