Ankeiler: De gemeente Beuningen roept fietsers en wandelaars die het buitengebied ingaan op, om criminele activiteiten te melden.

- De gemeente Beuningen roept fietsers en wandelaars die het buitengebied ingaan op, om criminele activiteiten te melden. "De georganiseerde criminaliteit weet de weg naar het platteland steeds beter te vinden. Het zijn uitgestrekte gebieden met veel leegstaande schuren en stallen, en overal het algemeen weinig toezicht en controle", zo laat het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) weten. De gemeente werkt met dit centrum samen om in kaart te brengen hoe het staat met de criminaliteit in het buitengebied.

"Is het jou wel eens opgevallen dat de meeste criminele activiteiten vlak onder onze neus gebeuren?", valt er in de oproep van de gemeente Beuningen te lezen. "Merk je zaken op zoals een vreemde geur, plastic vaten of verdachte personen? Meld het!" staat er verder.

'Soms worden boeren gedwongen'

"Boerenbedrijven en tuinders krijgen te maken met diefstal van diesel, koperen spuitkoppen en kostbare landbouwmachines op het erf. Ook steken hennepkwekerijen en xtc-labs steeds vaker de kop op in een afgelegen schuur of stal", laat het het CCV weten. "Al dan niet met (gedwongen) medewerking van de eigenaar. De problemen beperken zich niet tot de bedrijven zelf. De buitengebieden zijn ook in trek als het gaat om dumping van chemisch afval en drugsafval."

"Ondernemers kunnen deze problemen niet alleen aanpakken. Gemeente, politie, brandweer en natuurbeschermingsorganisaties ook niet. Samenwerking tussen de diverse overheden en priv├ę personen biedt dan de oplossing."

Melden verdachte zaken

Inwoners kunnen verdachte zaken melden via een formulier van de gemeente. Het kan ook altijd via de politie via 112 of 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem (M). Dit is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.