Ankeiler: Verdediger Philippe Sandler is speler van NEC geworden. De 25-jarige Amsterdammer tekent voor drie jaar bij de Nijmegenaren. “Ik ben blij om in Nijmegen te zijn", vertelt hij.

- Verdediger Philippe Sandler is speler van NEC geworden. De 25-jarige Amsterdammer tekent voor drie jaar bij de Nijmegenaren. “Ik ben blij om in Nijmegen te zijn", vertelt hij. "De afgelopen periode is in verband met blessures lastig geweest, maar het is nu tijd om vooruit te kijken."

Sandler debuteerde in het profvoetbal bij PEC Zwolle waar hij een transfer naar het grote Manschester City verdiende. Tot een debuut zou het niet leiden. Sandler werd uitgeleend aan Anderlecht uit België en Troyes uit Frankrijk. Begin dit jaar tekende hij bij Feyenoord, maar door blessureleed kon hij geen indruk maken.

'Hij moet afzienbare tijd speelklaar zijn'

"Sandler is één van de meest getalenteerde en veelzijdige verdedigers van Nederland", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen. "Groot, snel, elegant, intelligent, kopsterk en uitmuntend aan de bal. Blessureleed in allerlei vormen heeft hem in zijn loopbaan echter parten gespeeld. De medische staf van N.E.C. heeft na een minutieuze keuring het licht met overtuiging op groen gezet: de schade is niet blijvend en via een uitgekiend programma moet Philippe binnen afzienbare tijd speelklaar zijn. Voor N.E.C. een geweldige acquisitie. Voor nu en de toekomst.”

'Het is tijd om vooruit te kijken'

Sandler beaamt dit. "Het plan dat de club me schetste sprak me enorm aan en ik zie hier een mooie rol voor me weggelegd. De komende weken staan voor mij in het teken van honderd procent fit worden, zodat ik daarna van waarde kan zijn in de groep. Ik heb ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan en kijk uit naar de wedstrijden bij N.E.C."

Sandler trainde donderdagochtend al op De Eendracht. Hij zal de komende weken nog niet in actie komen. Hij werkt een individueel programma af om fit te worden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel