Ankeiler: Kinderen in de regio eten meer groente en fruit, en drinken minder suikerhoudende drankjes. Ook drinken ze meer water. Dat constateert de GGD Gelderland-Zuid aan de hand van de Kindermonitor.

- Kinderen in de regio eten meer groente en fruit, en drinken minder suikerhoudende drankjes. Ook drinken ze meer water. Dat constateert de GGD Gelderland-Zuid aan de hand van de Kindermonitor. Dat is een onderzoek dat de GGD elke vier jaar uitvoert.

Vorig najaar vulden ruim 8.300 ouders met een kind tussen de 6 maanden en de 12 jaar een vragenlijst in over gezondheid, opvoeding en leefstijl. Tot het werkgebied van de GGD Gelderland-Zuid behoren 14 gemeenten, waaronder Nijmegen, Wijchen, Beuningen en Druten.

Water en thee zonder suiker wordt aangemoedigd

Sinds 2013 eten steeds meer kinderen groente en fruit. De 0-4 jarigen doen het in dit opzicht beter dan de oudere kinderen. Van de 0-4 jarigen eet 80 procent elke dag fruit en 60 procent elke dag groente. Bij de 8-12 jarigen eet de helft elke dag fruit en 40 procent elke dag groente. Kinderen van ouders met een hoog opleidingsniveau eten vaker elke dag fruit en groente.

De GGD moedigt het drinken van water of thee zonder suiker aan. Sinds 2017 stijgt het drinken van water en thee bij kinderen in de regio.

Borstvoeding gezond

Borstvoeding is belangrijk voor de gezondheid van kinderen. Het aantal kinderen dat tot 6 maanden alleen borstvoeding krijgt, schommelt al jaren rond de 30 procent. Hoogopgeleide ouders geven vaker alleen borstvoeding dan laagopgeleide ouders.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.