Ankeiler: Flitsbezorging door Flink vanuit een pand in het centrum van Nijmegen is niet meer toegestaan. Dat heeft de voorzieningenrechter woensdag bepaald.

- Flitsbezorging door Flink vanuit een pand in het centrum van Nijmegen is niet meer toegestaan. Dat heeft de voorzieningenrechter woensdag bepaald.

De flitsbezorging is in strijd met het bestemmingsplan. Flink biedt ook een click&collect-service aan, waarbij mensen goederen komen ophalen bij het pand. Dit is niet verboden, omdat detailhandel in het pand wel is toegestaan.

Bezorging is geen detailhandel

Er is sprake van detailhandel als in het pand goederen ter verkoop worden uitgestald en/of verkocht en/of geleverd. Flitsbezorging - dus het bezorgen van boodschappen aan huis - voldoet volgens de voorzieningenrechter aan geen van die drie criteria.

En dus mag flitsbezorging aan huis bij de klanten niet, vindt de rechter. Die oordeelt dat de gemeente daarvoor een last onder dwangsom mag opleggen. Dat gaat om een bedrag van 2500 euro per week tot een maximum van 10.000 euro als Flink toch aan flitsbezorging doet.

Flink in beroep

Flink gaat in beroep tegen de uitspraak, laat een woordvoerder weten. "Flink volgt niet waarom bezorgactiviteiten op deze plek niet zouden mogen. Er zijn volop andere voorbeelden van winkels die ook aan bezorging vanuit hun winkel doen, zoals kleding- en boekenwinkels en supermarkten."

"Flink verzoekt daarom de Raad van State om ook bezorgactiviteiten te kunnen uitvoeren totdat er een uitspraak van de Raad van State ligt", aldus de woordvoerder.

Meer over

Deel dit artikel