Lead image 1:
Lead image TXT 1: De ingestorte tribune. Foto: ANP
Ankeiler: De Nijmeegse voetbalclub NEC kan weer 500 supporters toelaten in stadion De Goffert. De tribune is volledig hersteld, laat de club weten.

- De Nijmeegse voetbalclub NEC kan weer 500 supporters toelaten in stadion De Goffert. De tribune is volledig hersteld, laat de club weten. De totale kosten - reparatie en gederfde inkomsten - bedragen ruim een miljoen euro.

"De instorting van het bezoekersvak vorig jaar oktober luidde voor NEC een lastig jaar in. Met het herstel van het vak sluiten we een nare periode af voor de club", laat algemeen directeur Wilco van Schaik weten.

"Het doel om vanaf dit seizoen weer 500 bezoekende supporters in het bezoekersvak te ontvangen is dan ook geslaagd. Zo hoort voetbal ook te worden gespeeld, met thuis- en uitpubliek. Vanaf dit seizoen zal een uitverkochte Goffert weer een échte uitverkochte Goffert zijn!"

De ingestorte tribune. - Foto: ANP

Gevoetbald in een leeg stadion

Tijdens een thuiswedstrijd tegen Vitesse vorig jaar oktober stortte een deel van het vak voor bezoekende supporters in. NEC voetbalde de weken daarna in een leeg stadion. Nog tot eind vorig seizoen was het uitvak beperkt geopend, voor 390 supporters.

"Samen met Aannemersbedrijf Hoes BV, Royal HaskoningDHV, Staalbouw Mook en KlokGroep is voor het herstel van het ingestorte tribunedeel een stalen constructie gerealiseerd die is volgestort met beton. Een snelle en goede oplossing", aldus woordvoerder Nick van der Cammen van NEC. De herstelkosten kostten iets meer dan 100.000 euro.

Ruim miljoen schade

"We hebben zes wedstrijden zonder publiek moeten spelen, door corona en het instorten van het vak. Dan zit je boven het miljoen aan schade. Na die periode hebben we nog drie thuiswedstrijden met een niet volledig gevuld bezoekersvak afgewerkt (390 in plaats van 500 uitsupporters), die schade is op ongeveer 50.000 euro bepaald", rekent Van der Cammen voor.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft het uitvak vorige week donderdag goedgekeurd. Zondag begint het nieuwe seizoen voor NEC weer, de club speelt dan haar eerste wedstrijd thuis tegen FC Twente.

Zie ook: