Ankeiler: Kentalis De TaalSter in Nijmegen is verbouwd.

- Kentalis De TaalSter in Nijmegen is verbouwd. Vanaf komend schooljaar krijgen 194 leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en/of gehoorproblemen les aan de IJsbeerstraat in Nijmegen. Om alle leerlingen en medewerkers in één pand te huisvesten, was een verbouwing nodig.

De verhuizing werd door Kentalis meteen aangegrepen om het schoolgebouw te renoveren zodat het de komende jaren voldoet aan alle eisen voor goed onderwijs en werkplekken voor de medewerkers. De verbouwing is overigens nog niet helemaal klaar. De medewerkers van de Ambulante Dienstverlening en het Traject Begeleidingsteam zitten tijdelijk in het naastgelegen pand. De verwachting is dat zij hun kantoor rond de herfstvakantie kunnen betrekken.

Alles onder één dak

In de verbouwde TaalSter zaten al de leerlingen van groep 5 tot en met 8. Daar zijn nu de leerlingen van groep 1 tot en met 4 van de locatie Groesbeek bijgekomen. In het gebouw is niet alleen het speciaal onderwijs van Kentalis De TaalSter gevestigd, ook de medewerkers van de Ambulante Dienstverlening, die begeleiding bieden aan kinderen op een reguliere school, en van het zogeheten Traject Begeleidingsteam worden in het pand gehuisvest.

In Kentalis Onderwijs Nijmegen, zoals het gebouw nu heet, wordt zo de expertise van het speciaal onderwijs in de regio Nijmegen gebundeld. Doordat alle medewerkers nu bij elkaar zitten, bevordert dit de samenwerking laat de organisatie weten en komt dit ten goede aan de onderwijsbehoeften van de leerlingen.

Veilige en prettige omgeving voor leerlingen

"Onze professionals kunnen hun expertise nog gemakkelijker delen. Zo vergroten wij onze kennis, inzichten en expertise op het gebied van taalontwikkelingsstoornis en gehoorproblemen. Daardoor kunnen wij ervoor zorgen dat het onderwijs en de manier van lesgeven nog beter aansluit bij de leerlingen", zegt Pauline van Lith, directeur van Kentalis De TaalSter. "Wij vinden het belangrijk leerlingen een prettige en veilige omgeving te bieden waar zij het beste uit zichzelf kunnen halen."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel