Ankeiler: In de gemeente Beuningen is blauwalg in het oppervlaktewater aangetroffen, zo wordt gemeld op de gemeentelijke website.

- In de gemeente Beuningen is blauwalg in het oppervlaktewater aangetroffen, zo wordt gemeld op de gemeentelijke website. Blauwalg is een bacterie die bij aanraking met de huid en bij inname voor irritatie kan zorgen. Water dat met blauwalg is besmet, ziet er meestal blauw-groen uit. Drijvend aan het oppervlak vormt blauwalg een laag die op olie lijkt.

Blauwalg kan ontstaan in een periode met hoge temperaturen. Contact met water moet daarom worden vermeden. "We adviseren hondenbezitters om hun honden niet op plaatsen te laten zwemmen waar blauwalg is vastgesteld. Ook raden we af om op die locaties te gaan vissen, aldus een woordvoerder van de gemeente Beuningen.

Tegen blauwalg valt niets te doen

De verwachting is dat de bacterie verdwijnt als het minder warm wordt. Het waterschap Rivierenland kan niets doen tegen blauwalg.

Inwoners van het waterrijke Beuningen kunnen het gehele etmaal terecht bij het waterschap met vragen of meldingen van mogelijke nieuwe locaties van de blauwalg. Dat kan 24 uur per dag via telefoonnummer 0344 – 64 9090. Op de website van het waterschap staat een overzicht van de huidige locaties van blauwalg.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel