Ankeiler: De gemeente Beuningen heeft 100.000 euro van het Rijk ontvangen om bedrijven en organisaties financieel te compenseren, die begin dit jaar waren belast met controles op coronatoegangsbewijzen.

- De gemeente Beuningen heeft 100.000 euro van het Rijk ontvangen om bedrijven en organisaties financieel te compenseren, die begin dit jaar waren belast met controles op coronatoegangsbewijzen. Sportverenigingen, horeca, exploitanten van dorpshuizen en organisatoren van evenementen komen nu in aanmerking voor een eenmalige subsidie van 1.300 euro.

Vorig jaar soortgelijke regeling

Van 1 januari tot en met 24 februari dit jaar waren onder meer horecabedrijven en multifunctionele accommodaties verplicht om de controles uit te voeren. Organisatoren van evenementen moesten dat doen tot en met 22 maart. Deze controles zorgden voor de nodige extra kosten.

Bij een soortgelijke regeling in 2021 kregen 18 bedrijven en organisaties subsidies verstrekt. De verstrekte subsidiebedragen verschilden enorm, maar het gemiddelde bedrag kwam neer op ruim 2.400 euro. Dit zorgde voor veel administratieve lasten en daarom is deze keer gekozen voor een eenmalige subsidie van 1.300 euro.

Regeling geldt tot 1 september

Met ingang van 6 juli kunnen betrokkenen de eenmalige subsidie van 1.300 euro aanvragen. Daarvoor komen onder andere in aanmerking: sport- en fitnesscentra, sauna, theater, horeca, en verenigingen en stichtingen voor sport, recreatie en cultuur met een fysieke vestiging in de gemeente Beuningen. Dit geldt eveneens voor organisatoren van evenementen.

De subsidieregeling sluit op 1 september. Volgens de gemeente worden de aanvragen behandeld in volgorde van binnenkomst.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.