Ankeiler: Max Vitaal is een stimuleringsprogramma voor sport en cultuur, speciaal voor 55-plussers, dat deze zomer voor het eerst van start gaat in de gemeente Beuningen.

- Max Vitaal is een stimuleringsprogramma voor sport en cultuur, speciaal voor 55-plussers, dat deze zomer voor het eerst van start gaat in de gemeente Beuningen. Het is de grote broer van Sjors Sportief en Sjors Creatief, die al jaren in Beuningen succesvol zijn.

Via Sjors Sportief en Sjors Creatief hebben duizenden kinderen de afgelopen jaren gratis kennisgemaakt met diverse sporten en cultuurvormen. Met Max Vitaal krijgen senioren eveneens de kans om hun horizon te verbreden.

Fit en actief blijven

Via Max Vitaal kunnen de oudere inwoners op een toegankelijke manier gratis kennismaken met het complete sport-, ontmoetings- en cultuuraanbod in de gemeente Beuningen. Met als belangrijkste doel om fit en actief te blijven.

Max Vitaal is een initiatief van de gemeente voor de kerndorpen Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen. Het programma wordt aangeboden in samenwerking met Beuningen Samen in Beweging, cultuur- en sportstimulering Nederland, seniorenorganisaties, sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere aanbieders van activiteiten.

Laagdrempelig aanbod

Alle activiteiten zijn gebundeld in een overzichtelijk boekje, dat twee jaar geldig blijft. Men moet dit boekje daarom bewaren. Ouderen kunnen door middel van Max Vitaal vrijblijvend ontdekken welke activiteit het beste bij hen past Ă©n welke culturele vorm hen de meeste sociale en creatieve voldoening geeft. Max Vitaal maakt het voor de doelgroep laagdrempeliger om met verschillende activiteiten kennis te maken.

De boekjes van Max Vitaal zijn onder andere te vinden bij de lokale huisarts, tandarts, bieb, sportvereniging en diverse ontmoetingslocaties.

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.