Ankeiler: Automobilisten kunnen de komende weken nog maar op één manier de Waal oversteken. Vanwege wegwerkzaamheden is de Energieweg sinds maandag afgesloten en stadsbrug De Oversteek vanaf woensdag.

- Automobilisten kunnen de komende weken nog maar op één manier de Waal oversteken. Vanwege wegwerkzaamheden is de Energieweg sinds maandag afgesloten en stadsbrug De Oversteek vanaf woensdag.

Op de Energieweg tussen het Gaziantepplein en het Industrieplein zijn de onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt begonnen. Ondanks deze werkzaamheden blijven de omliggende bedrijven bereikbaar. Ook fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen nog gebruikmaken van de Energieweg. Al het overige verkeer wordt omgeleid. Maandag 22 augustus is de weg weer bereikbaar.

De Oversteek

Vanaf woensdag zal ook stadsbrug de Oversteek dichtgaan. De afsluitingen zijn nodig omdat het wegdek geasfalteerd moet worden en er komt een onderdoorgang onder de Generaal James Gavinsingel.

Bussen worden omgeleid. Fietsers en voetgangers worden met een omleiding om de werkzaamheden aan de onderdoorgang heen geleid. De brug is weer open vanaf maandag 29 augustus.

De gemeente houdt de werkzaamheden in de zomer om overlast zoveel mogelijk te beperken.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel