Ankeiler: De Waalpontjes Beuningen - Slijk-Ewijk en Druten - Dodewaard blijven voorlopig uit de vaart vanwege de lage waterstand.

- De Waalpontjes Beuningen - Slijk-Ewijk en Druten - Dodewaard blijven voorlopig uit de vaart vanwege de lage waterstand. Het moet in Zwitserland en Duitsland serieus gaan regenen om daar verandering in aan te brengen, maar de voorspellingen bieden vooralsnog weinig hoop.

Dat zegt maandag een woordvoerder van recreatieschap Uiterwaarde, die beide voet- en fietspontjes beheert. Het pontje Beuningen - Slijk-Ewijk, dat maximaal 32 passagiers kan vervoeren, ligt sinds 16 juli stil. Volgens het rooster zou het in principe dagelijks varen, tot en met 11 september.

Pontjes gerund door vrijwilligers

Dat geldt ook voor het voetveer Druten - Dodewaard dat al vanaf 18 juli uit de vaart is. Dit pontje kan maximaal 24 reizigers vervoeren. Uiterwaarde zegt de stand van de rivier dagelijks te controleren.

Beide voetveren worden volledig gerund door vrijwilligers, zegt de woordvoerder van Uiterwaarde. Op de website van het recreatieschap staat dagelijks welke alternatieven er beschikbaar zijn voor inwoners die willen wandelen en fietsen.

Ook het derde Waalpontje van Uiterwaarde, dat vaart tussen Varik en Heerewaarden, is tijdelijk uit de vaart genomen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.