Bevat Video: Video
Ankeiler: Een protestactie door boeren bleef vrijdag klein en gemoedelijk.

- Een protestactie door boeren bleef vrijdag klein en gemoedelijk. Eigenlijk wilde een groep boeren aan de Via Gladiola protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet, maar uiteindelijk weken ze uit naar Middelaar. Daar deelden ze kaas, melk en fruit uit aan wandelaars en omstanders. Ook hadden de boeren de traditionele gladiolen meegenomen.

De boeren hadden een afspraak met de gemeente Nijmegen: ze mochten met één tractor en een koelwagen protesteren op de Via Gladiola. Op de plaats die daarvoor bestemd was, stond vanmorgen echter een frietkraam, die daar trouwens elk jaar staat. De gemeente zorgde ervoor dat die kraam verplaatst werd, maar dat was voor de boeren blijkbaar niet goed genoeg, en ze vertrokken naar Middelaar, waar al enkele collega's stonden.

Bekijk de beelden van de actie:

De sfeer was gemoedelijk bij het protest. “We willen laten zien dat het prima samen kan, zo met de wandelaars,” vertelde een boer. De meeste lopers en omstanders konden de actie wel waarderen. Zo vertelt een wandelaar: “Wat mij betreft staat het hier helemaal vol. Ik steun de boeren.” Anderen namen vooral graag de landbouwproducten in ontvangst, of schonken er niet veel aandacht aan. "Prima, ik heb er geen last van."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.