Ankeiler: Woensdag is het bij de start warm met een temperatuur rond 24 graden. In de middag wordt het 28 tot 30 graden met een hoge luchtvochtigheid en zonnige perioden.

- Woensdag is het bij de start warm met een temperatuur rond 24 graden. In de middag wordt het 28 tot 30 graden met een hoge luchtvochtigheid en zonnige perioden. De wind neemt in de ochtend toe tot windkracht 5 en vooral later is er kans op een bui. Dit laat de Vierdaagse weerman Jules Geirnaerdt weten.

Op basis van dit weerbericht, heeft het weeradviesteam van de Vierdaagse het advies gegeven om op woensdag normaal te starten. Verder laat het team weten dat ze extra wateruitgifte op de route gaan faciliteren. De weersomstandigheden zijn dusdanig dat de eerste wandeldag een uitdaging zal zijn, maar verdere maatregelen zullen volgens de organisatie niet nodig zijn.

Uitdaging

"Ook al wordt er een dag minder gelopen; de af te leggen afstanden zijn nog steeds behoorlijk. Gezien de weersomstandigheden zal de woensdag uitdagend zijn", vertelt Rico Schuijers, sport- en prestatiepsycholoog en tevens lid van het weeradviesteam. "Neem de adviezen daarom serieus. Het uiteindelijke doel is natuurlijk de Via Gladiola, maar je doet er goed aan om het per dag of dagdeel te bekijken. Dat kan helpen om uiteindelijk die overwinning op jezelf te behalen."

Blijf eten en drinken

Maria Hopman, hoogleraar Fysiologie van het Radboudumc, benadrukt: "Woensdag is de kans op uitdroging hoog met name door overmatig transpireren. Bij deze weeromstandigheden blijft het belangrijk om veel te drinken, maar ook om goed te blijven eten, ook na de finish op de Wedren. Blijf tijdens pauzes en na afloop van de wandeldag rustig in beweging door bijvoorbeeld bij stilstand licht te marcheren."

Aanmeldingen

Vanwege het hitteplan sloten de registratiebureaus op maandag om 14.00 uur en werd een extra mogelijkheid gegeven om het startbewijs op te halen op dinsdag 19 juli van 08:00 uur tot 12:00 uur. Het aantal personen dat woensdag van start zal gaan is 38.455.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.